Vöröstalálkozó Hollandiában

2009. szeptember 5., szombat, Magazin

Negyedik alkalommal gyűlnek össze Hollandiában a vörös hajúak; a részvétel minden korábbi rekordot megdönthet: a világtalálkozóra harminchat országból mintegy négyezer ,,vöröst" várnak. ,,Ünneplünk, és egyben megmutatjuk, hogy büszkék vagyunk megkülönböztető fürtjeinkre" — mondta a bredai találkozó szervezője, Bart Rouwenhorst.

A ma kezdődő programon a bulik mellett a résztvevők előadásokat hallgathatnak meg, és vitabeszélgetéseken is részt vehetnek a vörös hajat érintő témákban. Az eseményen többek közt pszichológusok magyarázzák el, hogy a vörösség milyen hatással van az embertársakra. A rendezvényre a világ minden sarkából várnak vörös hajúakat. A szervezők a négyezer vörös hajú mellett közel nyolcezer ,,szimpatizánsra" is számítanak. Bár a találkozó — 150 résztvevővel — négy évvel ezelőtt csak mókának indult, mára komolyabb célja is van: a szervezők így akarják felhívni a figyelmet arra, hogy a vörös hajúakkal szemben még mindig élnek előítéletek, amelyekkel ideje lenne leszámolni.

A vörös haj a 16-os kromoszóma egyik variációjának eredménye, a világ népességének mindössze két százaléka büszkélkedhet ilyen hajszínnel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-05: Magazin - x:

Meggyilkolt filmrendező

Gyilkosság áldozata lett Christian Poveda francia dokumentumfilm-rendező, fotóriporter Salvadorban; holttestét szerdán találták meg autójában, halálát fejlövés okozta.
2009-09-05: Kiscimbora - x:

Radnóti Miklós: Szeptember

Ó, hány szeptembert értem eddig ésszel!
a fák alatt sok csilla, barna ékszer:
vadgesztenyék. Mind Afrikát idézik,
a perzselőt! a hűs esők előtt.