A francia ,,Pókember”

2009. szeptember 8., kedd, Magazin

Alain Robert akcióban

Végre sikerült megmásznia a Kuala Lumpur-i, 88 emelet magas Petronas ikertornyok egyikét a francia ,,Pókembernek", aki korábban már kétszer próbálkozott az épülettel, de mindkétszer őrizetbe vették a célba jutás előtt.

A New Straits Times napilap jelentése szerint Alain Robert a biztonsági őrséget kijátszva pirkadatkor kapaszkodott fel a maláj főváros jellegzetes toronyházának tetejére. A beszámolóból nem derült ki, vajon most őrizetbe vették-e a franciát. Legutóbb két éve, a 60. emeletnél kapták el.

A 47 esztendős Robert szenvedélyes épületmászó, puszta kézzel, minden műszaki segítség nélkül hódítja meg sorra a világ legmagasabb toronyházait. Honlapja szerint már a világ hetven felhőkarcolójára feljutott, köztük az Empire State Buildingre, a chicagói Willis (Sears)-toronyra és a Taipei 101-re is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-08: Magazin - x:

Édesanyja is ellenzi

A kísérlet ellen foglalt állás hét végi nyilatkozatában annak a 13 éves holland lánynak az édesanyja, aki egyedül körbe kívánja vitorlázni a Földet. Laura Dekkert két hónapig bírósági tilalom tartja vissza a kísérlettől, miután apja, akinél jelenleg nevelkedik, támogatja terveit.
2009-09-08: Magazin - x:

Elpusztult az ebkorrekorder

Kimúlt a világ eddigi legöregebb kutyája. 21 éves, emberre átszámítva 147 esztendős volt. Chanel, a drótszőrű tacskó az Egyesült Államokban élt egy Long Island-i faluban.