Illegális bevándorló nyert

2009. szeptember 15., kedd, Magazin

Svédországban illegális bevándorló nyert a lottón, és azután a tévében bukkant fel, hogy felvegye nyereményét, jóllehet a hatóságok azon vannak, hogy kiebrudalják az országból.

A 28 éves afrikai férfi Eritreából ,,osont be" Svédországba hat éve. Bár Stockholm elég emigránsbarát, már többször megpróbálta hazaküldeni, ám a férfit szülőhazája nem engedi visszatérni. A lottón a minap 1,2 millió svéd koronát nyert (közel ötmillió lejnyi összeget). Nyereményét megkaphatja, törvényesen megilleti, jóllehet ő maga törvénytelenül tartózkodik Svédországban, és ezért nem is dolgozhat ott. Svédországban jelenleg mintegy 12 000 ember vár kitoloncolásra. Az eritreai lottónyerteshez hasonlóan több százat nem enged vissza hazája.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-15: Magazin - x:

Rendhagyó magyar divatbemutató New Yorkban

Rendhagyó magyar divatbemutató-sorozat kezdődött szombaton New Yorkban, a divatvilág egyik legrangosabb eseményéhez, a New York Fashion Weekhez időzítve.
2009-09-15: Riport - x:

Nyujtódi kosár - Kisgyörgy Zoltán

Más lapra tartozik, hogy mi a véleménye a műút melletti kereskedelemről a közlekedés-rendőrség szakértőinek, az egészségügy mindentudóinak, a lényeg az, hogy a települést hosszan — hiszen Nyujtód a neve — átvágó nemzetközi út mentén a legnagyobb szerénységgel és becsületességgel kínálja mindenki azt, amit a legszeszélyesebb és szélsőségesebb időjárási körülmények között kertjében, lábföldjén meg tudott termelni. Mutatós pityókaféleségek, háromszéki káposzta, vöröshagyma, paradicsom, tej és házi tojás kosárban, minden, amiből a legjobbat veheti meg az alkalmi vásárló.