Knut jövendőbelije

2009. szeptember 16., szerda, Magazin

Megérkezett Berlinbe Gianna, a fiatal jegesmedvelány. Knut, a híressé vált berlini jegesmedve rajongói izgatottan várják, hogyan reagálnak egymásra a fiatalok.

Knut és az állatkert látogatói már délelőtt sejthették, hogy ez a nap más, mint a többi: a jegesmedve-kifutó sokáig üres maradt. Az ápolók Knutot a terület nem látható részén tartották, amelyet barátaival, a negyvenéves örvös medvével és egy macskával oszt meg. A gondozók a két jegesmedvét lépésről lépésre szeretnék összeismertetni, hogy megszokják a viszonylag stresszes helyzetet. Az első kontaktus Knut és Gianna között nagyon érzékeny szaglásuk útján történik. Már a másik ,,illata" el fogja dönteni jövőbeli kapcsolatuk milyenségét. A Knut-rajongók már most az újabb jegesmedvebocs-áldásban reménykednek. Erre azonban mindenképpen várni kell, hiszen a két állat — Knut egyéves múlt, Gianna hároméves — még nem ivarérett. Egyelőre nem közölték a pontos időpontot, várhatóan ezen a héten ismerkednek össze a fiatalok.

Heiner Klös állatbiológus szerint Gianna ,,nagyon kedves, stramm kislány". Fajtársaival, Yoghival és Lisával Münchenből érkezett, mivel átépítik ottani lakhelyüket. A két idősebb medvét a Berlin keleti részében lévő Friedrichsfelde állatkertben szállásolták el. Ők is kitűnő állapotban vannak, egyiküknél sem tapasztalható az altatás rossz hatása.

Knut életét már születése napjától aggodalmak sora kísérte. 2006. december 6-án született, s anyja azonnal el is dobta magától. Ezért ápolója, Thomas Dörflein nevelte és táplálta a 810 grammos, tenyérnyi bocsot speciális tejjel és kevert macskaeledellel. Knut a közönség kedvencévé vált, az ajándékboltok jegesmedve-szuvenírokkal voltak tele. A medvebocsról több film is készült. 2008-ban újabb tragédia érte Knutot, amikor meghalt Dörflein, aki szinte ,,pótmamaként" szerepelt az életében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-16: Magazin - x:

Meghalt Patrick Swayze

A színész feleségével egy 2007-es rendezvényen
Patrick Swayze amerikai színész, a Dirty Dancing sztárja hétfőn 57 éves korában Los Angelesben meghalt. A hollywoodi sztár húsz hónapja hasnyálmirigyrákkal küzdött. Családja körében hunyt el.
2009-09-16: Magazin - x:

Nem lesz polgármester a meztelen cowboy

Visszalépett a polgármesterjelöltségtől Robert Burck, New York híres meztelen cowboya. A csizmában, kalapban és alsónadrágban megjelenő énekes, aki gitárjátékával nap mint nap szórakoztatja a Times Square turistáit, a bürokrácia miatt nem akar többé polgármester lenni.