Nem lesz polgármester a meztelen cowboy

2009. szeptember 16., szerda, Magazin

Visszalépett a polgármesterjelöltségtől Robert Burck, New York híres meztelen cowboya. A csizmában, kalapban és alsónadrágban megjelenő énekes, aki gitárjátékával nap mint nap szórakoztatja a Times Square turistáit, a bürokrácia miatt nem akar többé polgármester lenni.

Burck számára az eljárások és kérelmek okozták a gondot — számolt be a WPIX helyi adó. A város ugyanis nemrég egy 250 dolláros (735 lej) fizetési felszólítást küldött neki, mivel elmulasztotta bemutatni az anyagi helyzetét részletező papírokat, holott ez a jelöltek számára kötelező. Az előírások figyelmen kívül hagyása miatt akár tízezer dolláros bírság (közel 30 000 lej) és egy év börtön is várhat rá. A zenész ezek után döntött úgy, hogy inkább kiszáll a versenyből.

Júliusban Burck még fennen hirdette, hogy indul a november 3-i választáson. A Nagy Alma híres figurájának kampányszlogenje így szólt: Senki sem ért el többet ilyen kevéssel. A férfi — aki hosszú szőke hajával, csekély öltözetével magára vonja a világ bármely tájáról érkező látogatók figyelmét — rövid politikai karrierje alatt azért tanult valamit: Az embert csak akkor veszik komolyan, ha öltönyt és nyakkendőt visel. A politika nem szórakozás vagy játék. Ez komoly dolog, én pedig inkább álmodozó típus vagyok — nyilatkozta a The New York Timesnak. A meztelen cowboy megígérte rajongóinak, hogy folytatja azt, amihez a legjobban ért: szórakoztatja az utca népét. Az éppen csak valamit fedő öltözetben előadott műsorával a ,,stílusikon" szép időben akár ezer dollárt is megkeres naponta. Burcknek rengeteg alsónadrágja van Naked Cowboy (meztelen cowboy) felirattal. A nevet is levédette, amellyel saját honlapot üzemeltet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-16: Magazin - x:

Knut jövendőbelije

Megérkezett Berlinbe Gianna, a fiatal jegesmedvelány. Knut, a híressé vált berlini jegesmedve rajongói izgatottan várják, hogyan reagálnak egymásra a fiatalok.
2009-09-16: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Rosszabbul áll, mint amikor elkezdte (Hivatalok packázásai) — Szekeres Attila

Néhai ifj. Jénáki József visszaigényelte az apja által még 1927-ben vásárolt tizenkétezer négyzetméter berecki beltelket, aztán halála után fia, Jénáki Ferenc folytatta a harcot az örökség megszerzéséért. Ferenc öt éve lót-fut, tisztségviselőkhöz fordult, egyezkedett, pereskedett, elköltött már másfél száz millió régi lejt, s még mindig ott tart, ahol kezdte, vagy még ott sem... Közben hivatalok packáznak vele, a területet el akarják adni, s az örökös tovább őrlődik.