KosárlabdaBemutatkozott az amerikai idegenlégiós - Tibodi Ferenc

2009. szeptember 17., csütörtök, Sport

Kristen Rasmussen, A-osztályos női kosárlabdacsapatunk, a Sepsi BC eddigi egyetlen idegenlégiósa az elmúlt hét végén a magyarországi Testvérvárosok Kupáján csatlakozott a háromszéki alakulathoz.

Az amerikai kosaras a budapesti tornán találkozott első alkalommal új csapattársaival, és máris van három játszott mérkőzése a zöld-fehér mezben, hétfőtől pedig együtt is edz a szentgyörgyi lányokkal. Elmondása szerint jó játékosok alkotják a Sepsi BC-t, akik mindig próbálnak, akarnak fejlődni, és bízik abban, hogy remek szezonja lesz új csapatával. Kristen 1978. november 1-jén született a Michigan állambeli Lansingben és 2000-ben Utah Starzz színeiben mutatkozott be az amerikai női profi kosárlabda-bajnokságban (WNBA), együttesében csupán egy mérkőzést játszott. Pályafutása alatt megfordult már Franciaországban, Svájcban, Spanyolországban, Ausztráliában és a görögországi Panathinaikostól érkezett hozzánk. A 193 cm magas kosárlabdázó egyéves szerződést írt alá a megyeszékhelyi csapattal.

Ha már szerződéseknél tartunk, akkor hadd említsük meg Olga Cazacot, aki annak ellenére nincs a 2009—2010-es idényre készülő szentgyörgyi csapatban, hogy érvényes szerződése van a Sepsi BC-vel. Csapatunktól származó információk szerint jelen pillanatban is folynak a tárgyalások Cazac és az együttes között, a csapat új menedzsmentje ajánlatot tett a moldovai idegenlégiósnak, és várják a választ. Megkerestük Olga Cazacot is, aki elmondta: mivel csapatának új vezetősége nem vette át a személyesen kézbesített választ, így azt szeptember 7-én ajánlva juttatta el. Kérdésünkre, hogy maradna-e továbbra is Szentgyörgyön, a játékos azt válaszolta, hogy igen, és hajlandó a kompromisszumokra, hiszen ismeri a csapat jelenlegi helyzetét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-09-17: Család - x:

A génekben a kihalás?

A kihalási hullámok során élőlények egész tárháza tűnik el a föld felszínéről, mivel a rokon fajok együtt pusztulnak ki — fedezték fel amerikai kutatók.
2009-09-17: Sport - x:

Ép testben ép lélek

Jókedvű, egészséges, erős, örökké fitt akar lenni? Éljen a Gállné Ráduly Annamária egykori válogatott kézilabdázó, ma elkötelezett, hivatásához hű testnevelő tanár ajánlatával.