Háromszéki orvosnapok Baróton

2009. szeptember 18., péntek, Közélet
Ma és holnap tartják a Háromszéki orvosnapokat Baróton. A szervezők hangsúlyozták: nem a szakma legújabb felfedezéseit szándékoznak bemutatni, hanem a hivatásuk gyakorlásának Székelyföldön adott lehetőségeire és újdonságaira hívnák fel a figyelmet.

A mintegy közel kétszáz résztvevő budapesti, bukaresti, marosvásárhelyi, brassói, csíkszeredai neves orvosoktól — köztük prof. dr. Tomcsányi János, prof. dr. Zámolyi Károly, prof. dr. Florin Mihălţean, prof. dr. Dan Dobreanu — a kardiológia, szemészet, ortopédia, gastroenterológia, endokrinológia, nőgyógyászat és reumatológia szakterületekről hallgathatnak előadást. Az esemény egyik szervezője a baróti kórház igazgatója, Ágoston László szerint az ehhez hasonló szakmai rendezvények azért is fontosak, mert így a szomszédos megyékben dolgozó orvosok közt szorosabb emberi és szakmai kapcsolat jön létre. Az eredetiségében, formailag, tartalmilag és képanyag szempontjából legjobb dolgozatot Dr. Bíró András-díjban és pénzjutalomban részesítik. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-09-18: Közélet - x:

Zene és pezsgő Árkoson

Szereti a szimfonikus zenét? Akkor jöjjön Árkosra. Nem szereti a szimfonikus zenét? Akkor is jöjjön Árkosra.
2009-09-18: Közélet - x:

A vendégszobákat csak jövőre adják át

A múlt esztendőben elkezdődött a lemhényi községháza hátsó épületének és a tűzoltószernek a tatarozása.