Zene és pezsgő Árkoson

2009. szeptember 18., péntek, Közélet

Szereti a szimfonikus zenét? Akkor jöjjön Árkosra. Nem szereti a szimfonikus zenét? Akkor is jöjjön Árkosra.

Mert ami ma délután a Szentkereszty-kastélyban és környékén lesz látható-hallható, különleges élmény: zenei csemege, de több is annál meglepetései által. Az Árkoson ma végződő képzés záróakkordja a 17 órakor kezdődő gála (fél órával korábban két autóbusz is indul a Bod Péter Megyei Könyvtár elől), a mintegy kétórásra tervezett előadás-sorozat meglepetéseit a szervező Emil Pantelimon nem árulta el, de a különleges program — melynek szervezését Cristian Mihăilescu, a Brassói Opera igazgatója, Felicia Filip szopránénekes és Miltiade Nenoiu akadémikus, a képzés oktatóinak neve fémjelzi — néhány elemét ismertette: nápolyi canzonettek — köztük a híres Santa Lucia — a tó szigetéről hangzik fel, Cesar Franck Panis Angelicusa a kápolnában egy egyszeri esemény — Luciano Pavarotti és édesapja a modenai dómban 1978-beli közös fellépése — megidézéseként, az angolparkban vonósnégyes és énekesek kíséretével balett, végül a kastélyban Szilágyi Zsolt és a képzésen részt vevők előadása — mindezt egy pezsgős koccintás zárja. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-09-18: Közélet - x:

Garázda fiatalok (Tollraforgó) - Simó Erzsébet

Éjszaka csavargók, leginkább neveletlen és pénztelen suhancok garázdálkodnak az amúgy csendes Szemerja negyedben. Néha újabb firkákkal ,,ékesítik" a szabad falfelületeket, esetenként betörik egy-egy földszinti lakás ablakát, máskor vaslábtörlőket lopnak a tömbházak bejárata elől, s eladják a Rematnak, azaz a hulladékgyűjtő vállalatnak.
2009-09-18: Közélet - x:

Háromszéki orvosnapok Baróton

Ma és holnap tartják a Háromszéki orvosnapokat Baróton. A szervezők hangsúlyozták: nem a szakma legújabb felfedezéseit szándékoznak bemutatni, hanem a hivatásuk gyakorlásának Székelyföldön adott lehetőségeire és újdonságaira hívnák fel a figyelmet.