Filmben szerepel a dán királynő

2009. szeptember 19., szombat, Magazin

Filmszerepet vállalt a dán királynő. Margit dán királynő pontosan tudja, hogy ha történetesen nem királynő, akkor színésznő lett volna. És egy kicsit az is lett: most mutatták be Dániában A vad hattyúk (De vilde svaner) című filmet, amelyben a királynő tevékenyen részt vett. Ő foglalkozott a díszlettel és a jelmezekkel, sőt, egy kisebb szerepre, egy parasztasszony megformálására is vállalkozott. Margit királynőt a film bemutatójára testvére, Anna Mária, gyermekei közül pedig Frigyes és Mária kísérte el — írta az El País spanyol lap.

A királynő koldusasszonyként tűnik fel a Hans Christian Andersen meséjén alapuló film egy jelenetében. A vetítés végén a királynő a film egész stábjától körülvéve felment a színpadra, és fogadta a közönség tapsát, amire meghajlással válaszolt. Egy évvel ezelőtt a királynő készítette a díszlet- és jelmezterveket egy Andersen meséjéből készített balettelőadáshoz is, melyet a koppenhágai Vidámparkban, a Tivoliban vittek színre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1341
szavazógép
2009-09-19: Magazin - x:

Tiffany bevilágítja Párizst

Nagyszabású retrospektív kiállítással tiszteleg Tiffany munkássága előtt Párizs: a Színek és fény című tárlat e héten nyitotta meg kapuit a Luxembourg Múzeumban.
2009-09-19: Emlékezet - x:

Az Édes anyaföld megcsonkított történelme... (Részletek Benedek Elek életútkönyvének kicenzúrázott fejezeteiből) — Sylvester Lajos

A kommunista diktatúra az Internacionáléba is belefoglalt parancs értelmében — ,,a múltat végképp eltörülni" — tűzzel-vassal, börtönbüntetéssel is tiltotta, bezúzatta, még az alkotókat is börtönbe csukatta, vagy jobb esetben megcsonkolva engedélyezte egyes irodalmi alkotások újrakiadását.