Jelvénygyűjtők országos kiállítása — Iochom István

2009. szeptember 23., szerda, Magazin

A Zsil-völgyi Petrozsényben tartották a jelvénygyűjtők 35. országos seregszemléjét és e hobbi hódolóinak első kongresszusát, amelyen megyénket kilenc gyűjtő — Botos Ferenc, Ioan Ganea, Rancz Gyula, Beke István Norbert, Beke Tímea Anett, Beke István Attila, Beke Csilla, Beke Lenke és Beke Ernő — képviselte, az országból pedig összesen száznyolc gyűjtő vett részt a kettős rendezvényen. A legfiatalabb kiállító az alig négyéves Beke István Norbert volt.

A kongresszuson a jelvénygyűjtők kiváltak a numizmatikai egyesületből, és önálló egyesületet hoztak létre. A jelvénygyűjtők országos elnökévé Kelemen Tibor petrozsényi tanárt választották meg, az egyik alelnöki tisztséget pedig a kézdivásárhelyi Beke Ernő tölti be. A 35. országos kiállításon Beke Ernő hobbitémájú pannója országos elismerésben részesült, s ugyancsak neki adtak át egy emlékplakettet eddigi szervezői munkája elismeréseként. A többi háromszéki gyűjtő szintén serleggel és oklevéllel tért haza. A jövő évi, 36. országos jelvénykiállítást és második kongresszust Kézdivásárhelyen tartják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1341
szavazógép
2009-09-23: Magazin - x:

A Benedek Elek-emlékünnepség programja

A kisbaconi emlékház
Szeptember 25., péntek
Sepsiszentgyörgy
Bod Péter Megyei Könyvtár
9.30 Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke megnyitja az ünnepségsorozatot
2009-09-23: Magazin - x:

Dumbledore professzor nem olvasott Potter-könyvet

Bár a történet főszereplőinek egyikét alakítja, a Dumbledore professzort játszó Michael Gambon még egyik Potter-könyvet sem olvasta — ezt maga az ír színész vallotta be.