Dumbledore professzor nem olvasott Potter-könyvet

2009. szeptember 23., szerda, Magazin

Bár a történet főszereplőinek egyikét alakítja, a Dumbledore professzort játszó Michael Gambon még egyik Potter-könyvet sem olvasta — ezt maga az ír színész vallotta be.

,,Öt Harry Potter-filmben szerepeltem már, de még soha nem olvastam egyik kötetet sem" — ismerte be a 68 éves Gambon. A színpadi szerepeiről is ismert világhírű színész saját bevallása szerint általában nem olvassa el a filmek alapjául szolgáló műveket. Így akarja megkímélni magát attól a csalódástól, ami akkor érné, ha a könyv jobbnak bizonyulna a filmnél. ,,Minden, ami van, az a forgatókönyv. Azt hiszem, biztonságosabb ehhez tartanom magam. De lehet, hogy ez csak a mentségem, amiért nem olvasom el a könyvet" — mondta Michael Gambon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-23: Magazin - x:

Jelvénygyűjtők országos kiállítása — Iochom István

A Zsil-völgyi Petrozsényben tartották a jelvénygyűjtők 35. országos seregszemléjét és e hobbi hódolóinak első kongresszusát, amelyen megyénket kilenc gyűjtő — Botos Ferenc, Ioan Ganea, Rancz Gyula, Beke István Norbert, Beke Tímea Anett, Beke István Attila, Beke Csilla, Beke Lenke és Beke Ernő — képviselte, az országból pedig összesen száznyolc gyűjtő vett részt a kettős rendezvényen. A legfiatalabb kiállító az alig négyéves Beke István Norbert volt.
2009-09-23: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Mint egy nyugati gyárban — B. Kovács András

Mintha egy nyugati gyárba tévedne, aki az Ex-for Kft. fafeldolgozó üzemét ma felkeresi. A cég mutatós épületei és a kerítésen kívüli környék közt ég és föld a különbség, a Felsőrákos felé eső ipartelep többi részén ugyanis romokban hevernek a hajdani létesítmények, s az üresen tátongó épületek közt legfeljebb a szocializmus kísértete jár. (No meg a fémtolvajok!) Az enyészetnek ezzel a képével élesebb kontrasztban nem is állhatna, amit a Komporály családnak, üzlettársainak és alkalmazottjainak sikerült másfél évtized alatt a telepen felépíteniük.