Hárommillió facsemete az olimpia köszöntésére

2009. szeptember 29., kedd, Magazin

Amennyiben október 2-án Koppenhágában a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Rio de Janeirót választja a 2016-os nyári olimpia helyszínéül, a versenyek megkezdésekor hétéves lesz az a háromezer facsemete, amelyet Dél-Amerika legszebb városának Pedra Branca nevű parkjában az idén elültettek.

A riói játékok megkezdéséig hárommillió facsemetét telepítenek. A fácskák többsége a Tijuca Erdei Nemzeti Parkba, a világ legnagyobb városközeli őserdejébe kerül. Brazília egyébként 2007-ben elnyerte a 2014-es labdarúgó -világbajnokság rendezési jogát. Az ennek lebonyolítására kijelölt 17 brazil város között Rio de Janeiro ugyancsak szerepel. Az elővárosaival együtt tizenkétmillió lakosú megapolisz különleges természeti szépségeivel, cukorsüveg hegyével, a világ hét csodája közé emelt Megváltó Krisztus-szobrával, világhírű karneváljaival, egzotikus tengerpartjaival, fantasztikus sporteredményeivel és infrastruktúrájával, amelyeket most kiegészít a környezetbarát olimpia megvalósításának szándéka, igencsak esélyes arra, hogy a Cidade Maravilhosa — a Csodálatos Város — a világhírű rendezvény házigazdája legyen.

A Január Folyó — Rio de Janeiro — városáról a fotót földink, Sylvester Zoltán készítette. A sorozat megtekinthető: http://skeptic.smugmug.com/keyword/rio#27418639_tVcfU.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-09-29: Magazin - x:

Más gyermekét szüli meg

Tévedésből rossz embriót ültettek be egy nőnek a mesterséges megtermékenyítéskor Amerikában. Carolyn Savage az NBC amerikai televíziós társaságnak nyilatkozva elmondta, miután megszüli a gyermeket, odaadja a biológiai szülőknek.
2009-09-29: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Tizenhárom fejlövést kapott, hazament
Tizenháromszor lőttek fejbe egy macskát Ausztráliában légpuskával, mégis hazatért. A 9 éves kandúr vérző fejjel jelent meg háromnapos távollét után gazdája házának ajtajánál.