A köpeci öregotthon lakóit köszöntötték

2009. október 2., péntek, Közélet
Az idősek világnapja alkalmából a baróti önkormányzat és az egyházak képviselői köszöntötték a köpeci öregotthon lakóit.

Az intézmény jelenleg kilenc bentlakóval működik, rajtuk kívül öten szociális étkeztetésben részesülnek. Az öregotthon lakóinak az alkalmazottak nevében Sámuel Mária és Demeter Mária kívánt jó egészséget és sok örömteli napot, Barót polgármestere, Nagy István pedig az öregotthon fennállása négy esztendejének kézzelfogható hasznát emelte ki. Nagy szerint a mai fiataloknak és középkorúaknak kötelességük gondoskodni azokról, akik egy életen keresztül dolgoztak érdekükben. Nagy Károly köpeci református esperes igemagyarázatában úgy fogalmazott, akinek hite és Istenbe vetett reménysége van, annak nem kell sem a múlt, sem a jelen, sem a jövő gondjai miatt aggódnia. Kiss Alpár baróti unitárius lelkész az idősek világnapjának jelentőségéről szólt, s úgy vélekedett, az esemény üzenettel bír a fiatalabb nemzedék számára is. Az időseket a Csala kürtje fúvószenekar az intézmény kertjében tartott rövid koncertjével köszöntötte. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-10-02: Közélet - x:

Külföldi hírek — Simó Erzsébet

Kína ünnepelt
Nagyszabású katonai parádéval és látványos felvonulással megkezdődött tegnap Pekingben a Kínai Népköztársaság kikiáltásának évfordulós ünnepsége. Hu Csin-tao elnök — aki az évforduló tiszteletére a megszokott öltönyt szürke Mao-kabátra cserélte — egy kínai gyártmányú nyitott limuzinban állva szemlélte Peking központjában, a Tienanmen téren felvonuló több ezer katonát, több száz harckocsit és más fegyvereket.
2009-10-02: Közélet - x:

Elmaradt a zabolai iskola felújítása

Ez év elején az Ádám Attila Péter zabolai polgármesterrel készített interjúban hírül adtuk, hogy a Világbank támogatásával teljesen felújítják a község iskolaközpontját, az általános iskola főépületét.