Vízvezetés Csernátonban

2009. október 2., péntek, Közélet
Gondot okozott a régi vízhálózat bővítése a nagyközségben. Most Alsócsernátonban folynak a munkálatok, földbe kerül a fővezeték a DN11-es nemzetközi út mellett.

Ha ez elkészül, el lehet mondani, hogy a rendszer átfogja az egész települést. A versenytárgyalást a Tricomserv cég nyerte meg, a finanszírozást kormánypénzből (7-es kormányrendelet, 577-es program) eszközlik. Az összérték tíz százalékát, mint önrészt, az önkormányzat biztosítja. A vízhozam növelése érdekében a kaptációs és tárolási rendszert is bővíteni fogják. (kisgyörgy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-10-02: Közélet - x:

Elmaradt a zabolai iskola felújítása

Ez év elején az Ádám Attila Péter zabolai polgármesterrel készített interjúban hírül adtuk, hogy a Világbank támogatásával teljesen felújítják a község iskolaközpontját, az általános iskola főépületét.
2009-10-03: Magazin - x:

A kézdiszentléleki szépségkirálynő - Iochom Zsolt

Szeptember 26-án a gyimesi Hidegségben tartották a Miss Party Szépségverseny első elődöntő-válogatóját.