JátszósarokTányértalpas

2009. október 3., szombat, Kiscimbora
Kiszámolóval válasszatok egy farkast és egy bárányt, aztán kézen fogva alkossatok kört. A farkas a körön kívül áll, a bárány belül.

Kezdjetek el sétálni, és közben mondogassátok ütemesen:

Tányértalpas, lompos farkas,

Huss el innen, huss, huss, huss!

Nem engedjük, a báránykát,

Fuss el innen, fuss, fuss, fuss!

A mondóka végén a farkasnak be kell jutnia a körbe, amit persze a körben álló gyerekek igyekeznek megakadályozni. Ha sikerül a farkasnak bejutnia, iparkodjatok segíteni a báránykának úgy, hogy kimenekülhessen a körből. Amikor a farkas elkapja a bárányt, válasszatok új szereplőket, és kezdődhet megint a játék.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-10-03: Kiscimbora - x:

Egyed Emese: Üzenet

Édesanyám, most figyelj!
Ne sopánkodj senkivel,
ne vásárolj: le ne késd
ezt a jó beszélgetést;
2009-10-03: Magazin - x:

Könyvbe kötött Kézdiszentlélek - Szekeres Attila

Borcsa János irodalomtörténész, kritikus szerkesztésében nemrég látott nyomdafesté­ket a kézdivásárhelyi Ambrózia Kiadó­nál egy vaskos, keménykötésű könyv: Kézdiszentléleki breviárium.