Kínai nagy csokifal

2009. október 7., szerda, Magazin
Csokiparkot építenek Pekingben, látványosságai között lesz a kínai nagy fal mása is. A megnyitó jövő januárra várható.

A falon kívül — és mellett — életnagyságú ,,terrakotta" harcosokat kívánhatnak meg a látogatók, azok is csokiból lesznek. Így aztán külön értelmet nyer az ,,adsz egy katonát?" falatkérés, mely ,,adsz egy katona katonát?"-ra módosulhat, mivel egy egész túl nagy falat. Még nagyobb falat, ha valaki meg akarja enni a falat, mármint a nagyot, ugyanis az szintén életnagyságú lesz, persze, nem hosszában. A Csokicsodaország — ez lesz a park neve — öt beltéri teremből áll, és két szabadtéri kiállító részből. Utóbbi egyikén lesz a nagy fal. A szervezők felfedték, hogy mivel Kína hatalmas piac, és egyre több az édesszájú lakosa, a világ tekintélyes csokoládégyártói — köztük svájci, belga cégek — szeretnének részt venni a beruházásban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-07: Magazin - x:

Mobilcsörgés a Broadway-n

Nem felejti ezentúl kikapcsolni a mobilját az a néző, akire Hugh Jackman rászólt a színpadról, amikor telefonja egy Broadway-előadás főpróbáján megszólalt. A színész feltette a kérdést: Felveszi?
2009-10-07: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Peches
Nem volt szerencsés hete egy nyolcvanéves férfinak az Egyesült Államokban: előbb három betörő kirabolta és megverte az otthonában, majd négy napra rá, önvédelmi házi tanfolyamon meglőtte véletlenül a saját fia. A férfi szerencsére csak a kezén sérült meg. Egyik fia a pisztolyt töltötte, amikor az elsült. Az egész ráadásul azért történt, mert apját önvédelemre akarta tanítani éppen a betörés miatt.