Nincs vevő a csavargyári csarnokra - Iochom István

2009. október 7., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala nyílt árverésen próbálkozott értékesíteni legutóbb szeptember 18-án a csavargyár egyik csarnokát, mely jelenleg a brassói székhelyű Sigur Imob Kft. tulajdona, de egyetlen vevő sem jelentkezett.

A céget augusztusban írták át a Sigur Construct General Kft. nevéről a Sigur Imob Kft. nevére. Az Erdély Ede érdekeltségi körébe tartozó brassói cég tulajdonosa Marcela Ţăndărică, Erdély Ede élettársa. A cégek közül a brassói a legnagyobb adósa a városnak, eddig mintegy 350 000 lej értékű épület- és területadót nem fizetett ki.

Az Egyesület az MTS Rt. Vagyona Megmentéséért képviselői, többek között Ráduly-Baka Lajos elnök, Furu-Székely Árpád és Deák Mihály szeptember 24-én találkoztak Rácz Károly polgármesterrel, de a csavargyári ingatlanok kapcsán semmiféle előrelépés nem történt, mindkét fél kitart a maga igaza mellett, a városháza be szeretné hajtani a felgyűlt adósságot, és nem óhajt hozzájárulni a tőkeújraképzéshez, míg az egyesület a vagyon megcsonkítása ellen száll síkra. A tárgyalások konkrét eredmény nélkül zárultak. Rácz Károly lapunk érdeklődésére elmondta: mivel a 4,5 hektáros alapterületű csarnokra nincs vevő, a közeljövőben az irodáknak helyet adó háromemeletes épületet foglalják le, és azt próbálják ugyancsak árverés útján értékesíteni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-10-07: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Eladnák a Bodok szállót (Ingatlanokat értékesít az olt turisztikai társaság) - Incze Ibolya

2007-ben még úgy tűnt, végre felújítják a Bodok Szállót — azóta is csak porosodik
Rendkívüli közgyűlést hívott össze október 13-ra a sepsiszentgyörgyi Olt Turisztikai Társaság vezetőtanácsának elnöke, Ioan Neculaie brassói üzletember, melyen sepsiszentgyörgyi, torjai, bálványosi és sepsibükszádi ingatlanok eladásáról kell dönteniük.
2009-10-07: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Konferencia
Település — Érték — Fejlesztés című tanulmánykötet bemutatásával kezdődik pénteken Sepsiszentgyörgyön a Sikeres Székelyföld konferenciasorozat második rendezvénye. A részt vevő szakemberek az egészségturizmus és településfejlesztés kérdéseit járják körül, javaslatok hangzanak el a gyógyturisztikai potenciállal rendelkező települések szakmai szerveződésére, illetve térségi turisztikai szolgáltató struktúra kialakítására.