Ingatlanokat értékesít az olt turisztikai társaságEladnák a Bodok szállót - Incze Ibolya

2009. október 7., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

2007-ben még úgy tűnt, végre felújítják a Bodok Szállót — azóta is csak porosodik

Rendkívüli közgyűlést hívott össze október 13-ra a sepsiszentgyörgyi Olt Turisztikai Társaság vezetőtanácsának elnöke, Ioan Neculaie brassói üzletember, melyen sepsiszentgyörgyi, torjai, bálványosi és sepsibükszádi ingatlanok eladásáról kell dönteniük.

A közzétett meghívó szerint a sepsiszentgyörgyi Bodok Szállót a kézdivásárhelyi Inter Domo Kft. venné meg, két másik épületet és tizenöt területet Torján, Bálványoson, illetve Sepsibükszádon az ugyancsak kézdivásárhelyi Imperial Hotel Management Kft.

Mindkét vállalkozás a Domo kiskereskedelmi hálózat létrehozóinak nevéhez — Szarvadi Loránd, Szarvadi Zsuzsanna, Hegedüs Ferenc — fűződik, akik két évvel ezelőtt idegenforgalmi és ingatlanbefektetésekbe is kezdtek, jelenleg a bálványosi volt Kárpátok, majd Best Western Szállót korszerűsítik, melyre kb. kétmillió eurót költenek.

A jobb sorsra érdemes Olt Turisztikai Társaságot a megyei turisztikai vállalat magánosítását megelőzően hozták létre a kilencvenes évek második felében, és a megye számos fürdőtelepén rendelkezik jelentős vagyonnal, melyet nem hasznosított és nem fejlesztett. 2000-ben tulajdonosai a brassói Transzszilvánia Befektetési Társaság (SIF) 59,9370, az Állami Vagyonalap 38,1770 százalékkal, illetve kisrészvényesek 1,8860 százalékkal. 2002-ben az Állami Vagyonalaphoz kerülnek vissza a SIF-részvények, mely így 98,1139 százalékot birtokol, amit 2005-ben Ioan Neculaie Prescon Piatra Mare cégének adnak el. Az Olt turisztikai Társaság sugásfürdői ingatlanjait (mofetta, vendéglő, melegfürdő) nemrég Sepsiszentgyörgynek sikerült megvásárolnia 310 000 euróért a Prescontól. A most áruba bocsátandó ingatlanok árának és az eladás feltételeinek véglegesítését, a közgyűlés javasolt napirendje szerint, az Olt Turisztikai Társaság adminisztrátorára bízzák.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-10-07: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Összehangolt gazdaságélénkítés - Iochom Zsolt

Lukács László és Kurkó János György a sajtótájékoztatón
Október 2-án a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő konferenciaterme adott otthont annak a sajtótájékoztatónak, melyen bemutatkozott a nemrég alakult Székelyföldi Vállalkozók és Egyesületek Szövetsége (SZVESZ). Kurkó János György vállalkozó, a szervezet elnöke házigazdaként köszöntötte a sajtó képviselőit, majd Lukács László, a SZVESZ ügyvezetője ismertette a szövetség célját, célkitűzéseit.
2009-10-07: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Nincs vevő a csavargyári csarnokra - Iochom István

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala nyílt árverésen próbálkozott értékesíteni legutóbb szeptember 18-án a csavargyár egyik csarnokát, mely jelenleg a brassói székhelyű Sigur Imob Kft. tulajdona, de egyetlen vevő sem jelentkezett.