Szép is, takar is a tűztövis - Puskás Attila

2009. október 15., csütörtök, Család
Egyre gyakoribb (főleg tőlünk nyugatabbra) a kerítést helyettesítő sövény ,,birtokunk" határainak jelzésére.

Több, erre a célra alkalmas cserjénk van, most hadd tegyünk említést a mellékelt fényképen látható tűztövisről (Pyracantha coccinea), amely tavasszal csokros fehér virágaival, ősszel piros vagy narancsszínű terméseivel gyönyörködtet, míg leveleinek tövénél nőtt tüskéivel kellőképp véd. Elliptikus, lándzsás levelei viszonylag aprók, 5—6 mm-es termései csomókban kínálják magukat. A mediterrán eredetű díszcserje könnyen megtelepíthető, elvadulhat. A növény a galagonyákkal rokon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-15: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farcádi Botond

Bővülhet az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum
Az Erdélyi Magyar Konventről és az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum keretében létrehozott támogatáspolitikai munkacsoport működésének beindításáról tanácskoztak a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MCSZESZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács képviselői Kolozsváron.
2009-10-15: Család - x:

Az aszpirin védhet a daganatos betegségek ellen

Az aszpirin napi szedésével megelőzhető a vastagbél- és végbéldaganat genetikai rendellenességekben szenvedő betegeknél — állítják brit kutatók, akik Berlinben az Európai Onkológiai Kongresszuson számoltak be vizsgálataikról.