Megyei kórházMunkában a vakolókanál - Fekete Réka

2009. október 21., szerda, Közélet

Külső szemlélő nem sokat lát abból, ami a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház két kibontott emeletén történik, de mégis halad a munka — tudtuk meg dr. Deme Judit megyei közegészségügyi igazgatótól.

Jelenleg a műtők speciális vakolatát és padlózatát készítik, ha jól halad a munka, október végén költözhetnek a felszerelések. Az egészségügyi minisztérium által jóváhagyott 9,8 milliárd régi lejből folyamatosan fizetik azt a munkafázist, mely elkészült. A felújítást két szinten befejezték, a belső kiképzés maradt hátra, és kellene folytatni a szerkezeti megerősítést. A műtőkbe speciális baktériumölő festék került a falra, a napokban a különleges felületű linóleumot teszik le, és amelyik műtőben röntgengép fog működni, a vakolatnak, a padlózatnak is sugárfogónak kell lennie.

A kórház teljes épületét átfogó rehabilitáció finanszírozására a megyei tanács a Regionális Operatív Programban pályázik, a megcélzott összeg tizenhatmillió euró, sikeres pá­lyázat esetén a megvalósításhoz két év áll rendelkezésre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-10-21: Közélet - x:

Nem jutottak dűlőre (Kormányalakítási kísérletek) - Ferencz Csaba

Nem jutott dűlőre Lucian Croitoru megbízott miniszterelnök tegnap a személyét ellenző pártokkal folytatott tárgyalásán, amelyen a parlamenti többséget képviselők felszólították, hogy mondja vissza a Traian Băsescu államfőtől kapott kormányalakítási megbízatását.
2009-10-21: Közélet - x:

Leállással fenyegetőznek a közúti személyszállítók - Fekete Réka

A háromszéki busztársaságok még nem egyeztettek arról, hogy csatlakoznak-e az országos tiltakozó akciókhoz, de ha több hónapos tartozását az állam továbbra sem törleszti, kénytelenek lesznek megszorító intézkedéseket bevezetni.