Madonna cipőjét adja a romákért

2009. október 21., szerda, Magazin

Madonna kedvenc lábbelijeinek egyikét, egy Christian Dior-cipőt ajánlott fel egy bukaresti árverésre, hogy a befolyó összegből roma kisgyermekek oktatását támogassák. Az énekesnő nyári bukaresti koncertjén kavart vihart azzal, hogy a romák kirekesztésének felszámolására szólított fel, a közönség kifütyülte.

Az extramagas, aranyozott tűsarkút az évente megrendezésre kerülő halloweeni Ovidiu Rom bálon árverezik el. A A Dior-cipőt az énekesnő dedikálja is. ,,Madonna igencsak visszafogott megjegyzése az egyenlőség követeléséről rávilágított az európaiak romákhoz való viszonyulásához" — mondta Leslie Hawke, az Ovidiu Rom társaság elnöke. ,,Nagyon örültünk az adományának, mert ő a megújulás, az erő és a siker szellemének ikonja" — tette hozzá Leslie Hawke, akinek fia, Ethan Hawke világhírű színész is részt vesz majd a fogadáson.

Más hírességek is felajánlottak személyes tárgyakat, Vanessa Redgrave például egyik aranyláncát ajándékozta a szervezetnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-21: Magazin - x:

Újabb navaho kódfejtő távozott

A híres, második világháborús navaho kódfejtő csapat újabb tagja, Willard Varnell Oliver, a japánok ellen bevetett anyanyelvi kódrendszer egyik megalapítója 88 éves korában halt meg a múlt héten.
2009-10-21: Magazin - x:

Schwarzenegger megdorgálta feleségét

Példamutató fellépést ígért Arnold Scwarzenegger kaliforniai kormányzó a saját felesége ellen, akit fotósok rajtakaptak, amint a férje által aláírt törvényt megszegve kézben tartott mobiltelefonról beszélt autóvezetés közben.