Schwarzenegger megdorgálta feleségét

2009. október 21., szerda, Magazin
Példamutató fellépést ígért Arnold Scwarzenegger kaliforniai kormányzó a saját felesége ellen, akit fotósok rajtakaptak, amint a férje által aláírt törvényt megszegve kézben tartott mobiltelefonról beszélt autóvezetés közben.

A hírességekkel foglalkozó TMZ.com portál közölt két olyan fényképet, amelyen Maria Shriver két alkalommal a volán mögött ülve a füléhez tartja a mobilkészüléket. Később ugyanilyen tartalmú videofelvételt is közzétett az internetes újság. Schwarzenegger a Twitter közösségi portálon megköszönte, hogy felhívták a figyelmét felesége cselekedetére, és ,,gyors intézkedést" ígért.

Kaliforniában tavaly júliustól törvény írja elő, hogy vezetés közben csak úgy szabad telefonálni, hogy a sofőr mindkét keze szabad maradjon. A jogszabály megsértőire az első alkalommal húszdolláros, a ,,visszaesőkre" minden további esetben ötvendolláros pénzbírságot rónak ki. Abban a megyében, ahol Schwarzenegerrék laknak, a kaliforniai legfelsőbb bíróság 93 dollárban határozta meg az első bírság és 201 dollárban a későbbiek összegét. Shrivernek így legalább 300 dollárjába és a perköltségekbe került volna, ha a rendőrség kapja rajta a törvényszegésen.

Maria Shriver néhány nap múlva bocsánatot kért közlekedési vétségéért, és magára vállalt ,,penitenciaként" kijelentette, hogy jótékony célra adományozza kedvenc régi mobilját: az összeggel a családon belüli erőszak áldozatait segítő menedékhelyeket támogatja. ,,Ez az én gyors intézkedésem, amely nemes célokat szolgál" — utalt férje mikroblog-bejegyzésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-21: Magazin - x:

Madonna cipőjét adja a romákért

Madonna kedvenc lábbelijeinek egyikét, egy Christian Dior-cipőt ajánlott fel egy bukaresti árverésre, hogy a befolyó összegből roma kisgyermekek oktatását támogassák. Az énekesnő nyári bukaresti koncertjén kavart vihart azzal, hogy a romák kirekesztésének felszámolására szólított fel, a közönség kifütyülte.
2009-10-21: Magazin - x:

Világrekord legóelemekből

A világ legnagyobb konténerhajóját építették fel legóelemekből a németországi Wolfsburg városában lévő, Science Center Phaeno tudományos palotában.