Reggeli a hídon

2009. október 27., kedd, Magazin

A Kikötő-híd éjjeli megvilágításban

Több ezren reggeliztek vasárnap Sydneyben a Kikötő-hídon, amelyet erre az alkalomra lezártak a forgalom előtt, és most először gyepszőnyeggel borítottak be.

Az ausztrál metropolisban minden év októberében megrendezett élelmiszer-fesztivál keretében reggelizett mintegy hatezer korán kelő az acélszerkezetű híd füvén. A szerencséseket egy élelmiszer-ipari cég sorsolásán választották ki, mintegy 45 000-en jelentkeztek, hogy részesei lehessenek a páratlan eseménynek. A résztvevők nem csak a saját maguk által hozott hazait fogyaszthatták el a szabad ég alatt, hanem Új-Dél-Wales állam legjobb élelmiszergyártóinak müzlijeit, joghurtjait, süteményeit is megkóstolhatták, és harmonika-, trombita-, valamint zongoraszó mellett élvezhették a napfelkeltét, miközben körülöttük tehenek legelésztek.

,,Csodálatos dolog a hidat ebből a szemszögből látni. Általában az ember az autójában ül, amikor átkel rajta" — lelkendezett az egyik résztvevő. Nathan Rees új-dél-walesi miniszterelnök annak a reményének adott hangot, hogy a kora reggeli hídpiknik a jövőben fesztiváljuk részévé válik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-27: Magazin - x:

Nem tud többé dobolni

Phil Collins, a brit Genesis együttes egykori énekese és dobosa műtétje után nem tud ütőhangszereken játszani. Miután áprilisban megoperálták nyakcsigolyáját, elmondása szerint még mindig nem érez az ujjaival — olvasható a Hamburger Abendblatt egyik számában.
2009-10-27: Magazin - x:

Susan Boyle életrajza

Susan Boyle új imidzse
Kis svájci kiadó jelenteti meg az első életrajzi művet a Britain’s Got Talent című tévés tehetségkutatóból világhírűvé vált énekesnőről, Susan Boyle-ról. A készülő könyv nem hivatalos életrajz, de erősen támaszkodik a tényekre — emelte ki a kiadó.