A pilóták cáfolják, hogy elaludtak volna

2009. október 28., szerda, Magazin

Kétszáznegyven kilométerrel túlrepült úti célján a Northwest Airlines légitársaság Minneapolisba tartó járata, ám a gép első tisztje a hét végén cáfolta a feltételezéseket, hogy ő és a kapitány elaludtak vagy hevesen vitatkoztak, amikor szerda éjszaka félremanőverezték a repülőgépet.

,,Biztonsági szempontból ez nem volt súlyos esemény... Nem aludtunk el, nem vitatkoztunk, nem keltünk birokra egymással" — hangoztatta Richard Cole pilóta. Ám nem volt hajlandó elárulni, miért tartott oly hosszú ideig neki és a gép kapitányának, Timothy B. Cheneynek, hogy az irányítótorony rádióhívásaira válaszoljanak.

,,Azt tudom csak mondani, hogy a repülőgépek rendszeresen elvesztik a kapcsolatot a földi irányító személyzettel. Ez megtörténik. Néha azonnal helyreáll a kapcsolat, néha időbe kerül, amíg valaki észreveszi, hogy nincs összeköttetés" — magyarázta. Az amerikai légitársaság és a szövetségi légügyi hatóság vizsgálatot indított az ügyben, és lehetséges, hogy a pilótákat felfüggesztik állásukból, vagy bevonják engedélyüket. A hatóságok a hét végén lemásolták a pilótafülke hangrögzítőiről a felvételeket, hogy azokról megtudhassák, mi is történt szerda éjszaka, amikor a légi irányítók és a pilóták több mint egy órán keresztül próbálták felvenni a kapcsolatot a San Diegóból Minneapolisba tartó járattal. A repülőtér illetékesei még a Nemzeti Gárdát is riadóztatták, hogy készítsenek elő repülőgépet, amely az úti célján túlrepült utasszállító nyomába ered, végül azonban nem kellett katonai gépet útnak indítani.

Még a Fehér Ház illetékesei is éberen figyelték a 144 utast szállító repülőgép útját. Azt nem tudni, hogy Barack Obama elnököt tájékoztatták-e a rejtélyes ügyről. Repülésbiztonsági szakemberek és pilóták szerint a legvalószínűbb magyarázat az lehet, hogy a pilóták elaludtak az úton.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-28: Magazin - x:

Időzóna-anomália

Időzóna-anomáliában él a Szolgonszkoje gazdaság a Krasznojarszki területen: a gazdaság igazgatója évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy nem állítják át az órát ősszel és tavasszal, mert az nem tesz jót sem az embereknek, sem az állatoknak.
2009-10-28: Magazin - x:

Az eljárás megszüntetését kérte

Samantha Geimer, akivel Roman Polanski 1977-ben ,,törvénybe ütköző nemi kapcsolatot" létesített, az Oscar-díjas filmrendező elleni eljárás megszüntetését kérte a kaliforniai igazságszolgáltatástól — derült ki hétfőn jogi dokumentumokból.