Az eljárás megszüntetését kérte

2009. október 28., szerda, Magazin

Samantha Geimer, akivel Roman Polanski 1977-ben ,,törvénybe ütköző nemi kapcsolatot" létesített, az Oscar-díjas filmrendező elleni eljárás megszüntetését kérte a kaliforniai igazságszolgáltatástól — derült ki hétfőn jogi dokumentumokból.

Samantha Geimer ügyvédei pénteken nyújtották be a kérelmet Los Angelesben a kaliforniai fellebbviteli bíróságon. A bírósági dokumentumok szerint Samantha Geimer, aki a történtek idején 13 éves volt, és jelenleg férjével és két gyermekével Hawaiion él, állítólag egészségi gondokkal küzd a média zaklatása miatt, amely a Roman Polanski szeptember 26-i svájci őrizetbe vétele óta zajlik. Samantha és ügyvédje közel ötszáz telefonhívást kapott a világ minden tájáról újságíróktól, akik arra kérték, hogy kommentálja az őrizetbe vételt.

Samantha Geimer januárban már hivatalosan kérte a Los Angeles-i igazságszolgáltatástól, hogy szüntessék meg a Polanski elleni eljárást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-28: Magazin - x:

A pilóták cáfolják, hogy elaludtak volna

Kétszáznegyven kilométerrel túlrepült úti célján a Northwest Airlines légitársaság Minneapolisba tartó járata, ám a gép első tisztje a hét végén cáfolta a feltételezéseket, hogy ő és a kapitány elaludtak vagy hevesen vitatkoztak, amikor szerda éjszaka félremanőverezték a repülőgépet.
2009-10-28: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Mérsékelt növekedés, csökkenő nyereség (Cégek rangsorolása) — Ferencz Csaba

Díjazták a sikeres vállalkozókat — csökkenő jövedelmek
A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legjelentősebb rendezvényére idén a Park vendéglőben került sor a múlt hét végén. A cégek toplistája még a válság előtti állapotokat rögzíti, hiszen a 2008-as mérleg adatai szerint rangsorolták a vállalkozásokat.