Átadták Zalán és Oltszem vízhálózatát

2009. november 3., kedd, Közélet
A tervező és kivitelező sepsiszentgyörgyi Tricomserv Kft. átadta a két, Bodokhoz tartozó falu közös, uniós elvárásoknak megfelelő ivóvízhálózatát.

A jó minőségű vizet a Zalán feletti Rókalikak nevű hely bő hozamú természetes forrásai biztosítják. Nagy kapacitású tartályból szabadeséssel jut le a víz a legtávolabbi fogyasztóhoz is. A munkálatot az 577-es kormányalapból fizették, összértéke 22 milliárd régi lej. A rendszer működtetését is a kivitelezőre szeretné bízni az önkormányzat. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2009-11-03: Közélet - x:

Temető kapuja... (Határhelyzetek) - Sylvester Lajos

A sepsiszentgyörgyi köztemető kapuja az idei halottak napján valóban sarkig ki volt nyitva, mintegy példázatául annak, hogy milyen egyszerű dolgokkal lehet egy közösség hangulatát és közérzetét jó irányba csatornázni.
2009-11-03: Közélet - x:

Csatornázzák Zabolát

Megyeközponti cég nyerte a községközpont szennyvízhálózatának kiépítésére meghirdetett közbeszerzési versenytárgyalást.