Bigfoot nyomában

2009. november 3., kedd, Magazin
Újabb sikertelen bigfootexpedíció ért véget a hét végén az Egyesült Államokban. A nagylábú (angolul bigfoot) Észak-Amerikában élő állítólagos majomszerű lény, melyet az indiánok sasquatchnak, az erdő erős óriásának hívtak.

Több mint kétszáz éve próbálnak nyomára bukkanni, eddig sikertelenül; mindössze lábnyomokat találtak, ezek közül azonban többről is kiderült, hogy nem valódi.

Egy Sasquatch Watch nevű, nyugat-virginiai nagylábú-rajongókból álló csapat nemrégen az Allegheny-platón járta az erdőket GPS-ekkel, fényképezőgépekkel, diktafonokkal és gipsszel felszerelkezve. Utóbbit azért vitték magukkal, hogy formába önthessék a hatalmas lábnyomokat. Billy Willard, a csapat vezetője elmondta: olyan helyeken keresték a lény nyomát, ahonnan korábban bejelentések érkeztek felbukkanásáról. A csapat végül néhány gyanús lábnyomról készült öntvényen kívül üres kézzel tért haza.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-11-03: Magazin - x:

Százhúsz éve született Seress Rezső

Százhúsz éve, 1889. november 3-án született Seress Rezső, a legendás Szomorú vasárnap című dal szerzője.
2009-11-03: Magazin - x:

Bob Dylan soha nem hallott száma

Érdemes tévét nézniük Bob Dylan rajongóinak: a Magyarországon és Romániában is vetített NCIS című sorozat egyik új epizódjában ugyanis egy még soha nem hallott, 1965-ből származó Dylan-dal hangzik majd fel.