Papagájok homályosítják el az eget

2009. november 4., szerda, Magazin

Vadon élő hullámos papagájok ezrei nyújtanak nem mindennapi látványt Ausztráliában. A sárgászöld papagájok hirtelen tömeges megjelenésének oka a Queensland államban évtizedek óta először előforduló áradás. A szokatlan áldás miatt a bokrok és fák különösen jól fejlődtek, dús lombozatuk kiváló fészkelési lehetőséget kínált a madaraknak.

A papagájok ezres-háromezres csapatokban mozognak, és ezekből a környéken öt-hat is megtalálható — szemléltette az inváziót Rick Britton, Boulia városka polgármestere a Die Welt német lap internetes kiadása szerint (www.welt.de). Amúgy a vadon élő hullámos papagájok nomádként viselkednek, úgy élik túl a száraz évszakot, hogy követik a zivatarokat. Az árvíz most ideális körülményeket teremtett számukra Nyugat-Ausztráliában. Elszaporodásukhoz az is hozzájárult, hogy igen rövid a szaporodási ciklusuk. Amennyiben optimálisak a körülmények, a rajok létszáma hamar megsokszorozódik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-11-04: Magazin - x:

Libaszépség- és énekverseny

Libaszépség- és énekverseny, bájgúnár és butaliba-viadal, valamint hordólovaglás és lopós borszállítás is lesz a szombati Márton-napi vigasságon a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfaluban — közölte Páll István, az intézmény vezetője.
2009-11-04: Magazin - x:

Magyarországon gyógyul Liz Taylor

Testőrhad védelme alatt készül magyarországi lábadozására Elizabeth Taylor — írta a brit sajtó.