Bölcsőde lesz a svájci villából

2009. november 6., péntek, Közélet
Sepsiszentgyörgy sokszínű építészeti örökségében is sajátos a svájci villaként becézett, textilrendelőként közismert Kós Károly utcai műemlék épület.

Egykor a textilgyár igazgatói lakásának készült, mostanára ugyancsak leromlott, tulajdonosa, az önkormányzat pályázati pénzből reméli felújítását. Az elképzelés szerint ebben az épületben kapna helyet egy korszerű bölcsőde (a bölcsőde mostani épületét az egészségügyi minisztériumnak ajánlotta fel a város, ide a vérközpontot költöztetnék, ennek székhelyét pedig, a Gróf Mikó Imre utcai, műemlék értékű Bene-házat az önkormányzat szeretné tulajdonába venni), melyre a Regionális Operatív Programnál pályáznak. Jelenleg családorvosi és fogorvosi rendelők, illetve gyógyszertár működik az épületben, a felújítás megkezdése előtt — mely, ismerve a romániai pályáztatási rendszert, még legalább két év — a rendelők számára az önkormányzat más, a célnak megfelelő helyiséget biztosít. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-11-06: Közélet - x:

Tűz Bodokon

Szerda délután működés közben meghibásodott kazán miatt tűz keletkezett a bodoki borvíztöltöde alagsorában.
2009-11-06: Közélet - x:

Új székházban a kézdivásárhelyi ügyészség

E hét elején átköltözött új, Kossuth Lajos utcai székházába a céhes város ügyészsége.