Új székházban a kézdivásárhelyi ügyészség

2009. november 6., péntek, Közélet
E hét elején átköltözött új, Kossuth Lajos utcai székházába a céhes város ügyészsége.

A régi épületet visszakapta egykori tulajdonosának örököse. A mostani székházat, melyet szintén visszaítéltek a volt tulajdonos leszármazottainak, az igazságügyi minisztérium megvásárolta. A tatarozás két éve zajlik, a kivitelező az épület homlokzatán az utolsó simításokat végzi. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-06: Közélet - x:

Bölcsőde lesz a svájci villából

Sepsiszentgyörgy sokszínű építészeti örökségében is sajátos a svájci villaként becézett, textilrendelőként közismert Kós Károly utcai műemlék épület.
2009-11-06: Közélet - x:

Kálvin-év Sepsibesenyőn

Szerte a nagyvilágban, de a kis háromszéki településen, Sepsibesenyőn is megemlékeztek a nagy reformátor, Kálvin János születésének 500. évfordulójáról.