Hawking popszámot ,,énekel”

2009. november 11., szerda, Magazin

Popszámmal emlékezik csillagász barátjára, a néhai Carl Saganra Stephen Hawking elméleti fizikus: a tolószékhez kötött tudós hangja beszélőgépén keresztül szólal meg a zenei klipben, melynek kislemeze Sagan 75. születésnapjá­ra időzítve hétfőn jelent meg.

Az A Glorious Down című számban Hawking dallamossá varázsolt szintetizátorhangján kollégája, Kozmosz — Személyes utazás című, 1980-ban a televízióban vetített népszerű előadás-sorozatának szövegéből idéz. A kislemezt a White Stripes frontembere, Jack White lemezcége adta ki, a zeneszerző John Boswell ― számolt be róla a The Daily Telegraph. Sagan tudományos munkássága és a szenvedélyes ismeretterjesztés mellett tudományos fantasztikus regényt is írt; a Kapcsolatból 1997-ben Jodie Foster főszereplésével készült hollywoodi film. Az amerikai bolygókutató csillagász 1996-ban súlyos betegség következtében hunyt el 62 esztendős korában ― emlékeztetett a telegraph.co.uk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-11: Magazin - x:

A Pán ásványvíz forráskezelő hivatala (A régi Sepsiszentgyörgy) — József Álmos

A kászonjakabfalvi borárnyéki telep ásványvízforrását és palackozását dr. Fogolyán Kristóf 1920-ban vette át, és Pán-forrásnak nevezte el.
2009-11-11: Magazin - x:

Fodor János (Mementó) — Kisgyörgy Zoltán

Száztíz évvel ezelőtt született és negyven éve hunyt el Sepsimagyarós kedvelt református kántortanítója, a helybeli iskola névadója, aki harminc éven át nevelte és tanította a helybeli gyermekek generációit, és volt a helyi magyar közművelődés mindenese.