Berlini fal csokoládéból

2009. november 11., szerda, Magazin

Különös módon ünnepelte a berlini fal leomlásának 20. évfordulóját egy francia csokoládéművész, aki Franciaországban csokoládéból építette fel a hidegháború jelképének számító hírhedt fal 15 méteres változatát.

A díjnyertes Patrick Roger 900 kilogramm csokoládét használt fel, a munkálat három hetet vett igénybe. A berlinihez hasonlóan a csokifalat is graffitik és művészi alkotások díszítik, ezek kakaóvajból és ételszínezőből készültek. A csokoládéból készült fal szakaszait Franciaország-szerte csokoládéüzletekben állították ki.

Roger meg akarja őrizni hatalmas alkotását, a fal leomlását megünnepelendő viszont készített egy kétméteres szakaszt is, amelyet hétfőn lerombolt, és apró darabokra zúzott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-11-11: Magazin - x:

Nagydolog-szobor

Nagy rakás emberi ürüléket jelképező ,,szobrot" lepleztek le hétfőn Prágában, közel a cseh kormány székhelyéhez. A Demokráciamérleg nevű diákkezdeményezés ezzel kí­vánja kimutatni, hogyan reagált a legfelsőbb cseh politika az egy éve útjára indított Adjatok ajándékot 20. születésnapunkra című felhívásukra.
2009-11-11: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Jótékonykodó Rotary Klub — Czompó János

A kerékpáros felvonulást is támogatták
A Nemzetközi Rotary Szövetség a világ legkiterjedtebb jótékonysági szervezete, melyet 1905-ben Paul Harris chicagói ügyvéd alapított. Tagjai olyan üzletemberek és szakemberek, akik hisznek az emberbaráti segítség fontosságában, minden szakmában magas etikai követelményeket állítanak, támogatják a békére való törekvést és a nemzetek közötti jó viszonyt. Céljait klubrendszeren keresztül valósítja meg.