Az amerikaiak többet játszanak

2009. november 12., csütörtök, Család

Az amerikaiak többet játszanak és több időt töltenek számítógépes játékokkal, mint az európaiak — állapította meg egy közvélemény-kutatás.

A Today Gamers cég kutatásainak eredménye alapján az amerikai lakosság 87 százaléka játszik kisebb-nagyobb rendszerességgel. Ezzel szemben Nagy Britanniában 74, Németországban 67, Franciaországban pedig 66 százalék a játékosok aránya. Az Egyesült Államok férfi játékosai több időt is töltenek a gépek előtt: heti 11,5 órát játszanak, szemben a britek 6,5, a németek 5,2, illetve a franciák 7,1 órájával. A nők az óceán mindkét partján kevesebben és kevesebbet játszanak, de az arányok megegyeznek a férfiakéval.

A közösségi on line játékok (MMO-k) is sokkal népszerűbbek Amerikában, mint Európában: a megkérdezettek 21 százaléka barangol naponta másokkal együtt virtuális világokban, míg az európaiaknál ez 10—11 százalék. (MTI—i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-12: Család - x:

Pázsitfűfélék kertjeinkben — Puskás Attila

Különösen a nagyobb, növényegyüttesekkel tarkított, patakokkal, kis tavacskákkal változatossá tett kertek nem nélkülözhetik a díszfüveket, melyek helyenként csoportosan emelkednek ki a középmagas és színes virágözönből. Jóllehet legtöbb pázsitfűfaj vízkedvelő, ezért ilyen környezetbe telepítik, de ez korántsem kizárólagos igény.
2009-11-12: Család - x:

Meleg, hideg, légszennyezés

A szélsőséges hőmérséklet és a légszennyezés növeli a szívrohamok számát — állapították meg londoni kutatók.