Pázsitfűfélék kertjeinkben — Puskás Attila

2009. november 12., csütörtök, Család

Különösen a nagyobb, növényegyüttesekkel tarkított, patakokkal, kis tavacskákkal változatossá tett kertek nem nélkülözhetik a díszfüveket, melyek helyenként csoportosan emelkednek ki a középmagas és színes virágözönből. Jóllehet legtöbb pázsitfűfaj vízkedvelő, ezért ilyen környezetbe telepítik, de ez korántsem kizárólagos igény.

Fényképünkön a zebrafüvet (Miscanthus sinensis Zebrinus) látjuk, amelyet japánfűnek, virágosnádnak is neveznek. Kelet-Ázsiából származik, és több nemesített változatban (Gracillimus, Variegatus, Silberfeder stb.) fordul elő a kertészetekben. Zöld levele sárgásan keresztcsíkos. Nyár elején hajt ki, és augusztus-szeptemberben bontja ki selymes bugavirágzatát. Kedveli a nedves, jó vízellátású talajt. A szárazabb talajban is kihajt, de levélcsúcsai száradnak. Tőosztással szaporítható, tavasszal az elszáradt leveleket visszavágjuk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-12: Család - x:

Öregedő világ

Ha a jómódú országok társadalmi fejlődése az eddigi mértékben és irányban folytatódik, az Egyesült Királyságban az évezred első esztendejében született gyerekek fele megünnepelheti a századik születésnapját. Az angol orvosi hetilap, a Lancet cikke nemcsak az új egészségügyi gondokat, hanem általánosabb társadalmi átrendeződést is felvázol.
2009-11-12: Család - x:

Az amerikaiak többet játszanak

Az amerikaiak többet játszanak és több időt töltenek számítógépes játékokkal, mint az európaiak — állapította meg egy közvélemény-kutatás.