A szülők valós oktatási reformot követelnek - Fekete Réka

2009. december 2., szerda, Közélet
A Sepsiszentgyörgyi Szü­lők Egyesületének tagjai jogtalannak tartják, hogy egyes óvodákban és iskolákban aláíratják a szülőkkel, egyetértenek azzal, hogy gyermekeik hat napot otthon maradjanak a pedagógusok kényszerszabadsága miatt, kifogásolják, hogy az oktatási minisztérium reform címszó alatt olyan változtatásokat eszközöl, a­melyek nem szolgálják a minőségi oktatást, és anyagi források hiányára hivatkozva lehetetlenné is teszi, hogy ez megvalósuljon.
Úgy tartják, hogy a választási kampányban elköltött összegeket inkább az oktatásra kellene fordítani, szót e­melnek a szaktárca nyilatkozatai ellen, a­melyekkel a szülőket, pedagógusokat és a gyer­mekeket alázza meg, nevezetesen amelyekben a szülőket gyer­mekeik óvodai, iskolai tevékenységével szemben közönyöseknek, a pedagógusokat felkészületleneknek, gondatlanoknak, a gyermekeket lustáknak, agresszíveknek, butáknak minősíti.
Ezekről a kérdésekről az egyesület legutóbbi ülésén tár­gyaltak a tagok, akik szerint csodának kell történnie, hogy ilyen körülmények között a gyermekek eredményt tudjanak felmutatni a tanév végén — tájékoztatott Vass Izabella, a Sepsiszentgyörgyi Szülők Egye­­sületének elnöke.
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2009-12-02: Belföld - x:

Belföldi hírek - Ferencz Csaba

Nemzeti ünnep
Mintegy tízezer ember tekintette meg tegnap Bukarestben a diadalív körzetében a nemzeti ünnep alkalmából rendezett katonai felvonulást.
2009-12-02: Közélet - x:

A nyugdíjpénztárban folyamatos a munka

Bár a kényszerszabadság a megyei nyugdíjpénztár alkalmazottjaira is vonatkozik, az intézményben úgy szervezték meg a tevékenységet, hogy a közönségszolgálat folyamatos legyen.