Fizetetlen szabadnapok a megyeházán

2009. december 2., szerda, Közélet
Nem befolyásolja az ügyfélszolgálatot a megyeháza alkalmazottjainak fizetetlen kényszerszabadsága — közölte Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.
Az alkalmazottaknak hat munkanapot kell fizetetlen szabadságon tölteniük, hármat novemberben, hármat pedig decemberben. Igyekeztek olyan megoldást találni, hogy ez ne befolyásolja nagyon az intézmény tevékenységét. A lakossággal való kapcsolattartást jórészt csak az urbanisztikai iroda biztosítja, ennek programja változatlan. Az alkalmazottak többsége nem egyszerre, hanem felváltva veszi ki a szabadnapokat decemberben is, 30-án és 31-én a legtöbben. Henning szerint a kényszerszabadság az alkalmazottak keresetét sem érinti túlzottan: a korábban kifizetett prémiumok ugyanis nagyrészt fedezik a kiesést, a szerződéses személyzet esetében pedig a szakszervezet állja a különbséget. A hivatalhoz hasonlóan járnak el a megyei tanácsnak alárendelt intézményekben is.
(farcádi)


Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2009-12-02: Közélet - x:

A nyugdíjpénztárban folyamatos a munka

Bár a kényszerszabadság a megyei nyugdíjpénztár alkalmazottjaira is vonatkozik, az intézményben úgy szervezték meg a tevékenységet, hogy a közönségszolgálat folyamatos legyen.
2009-12-02: Közélet - x:

Rövid munkaprogram Kovásznán

A közterhek csökkentésére vonatkozó törvény alkalmazása érdekében a kovásznai városháza vezetői és a hivatal szakszervezeti vezetői megállapodtak abban, hogy négy órával csökkentik a munkaprogramot. Így a hivatal alkalmazottjai 8—12 óráig dolgoznak. Hétfőn fizetetlen szabadnap volt, ugyanígy ma, 24-én, 30-án és 31-én is szabadnap lesz a városházán. (b. j.)