Hűtlenségi DNS-text

2009. december 9., szerda, Magazin

Több laboratórium kínálja Mexikó­ban DNS-tesztek elvégzését azoknak, akik kételkednének hitvesük hűségében. ,,Ha valaki attól tart, hogy házasságtörés áldozata lett, elhozhat hozzánk egy intim ruhadarabot, lepedőt, használt rágógumit, sperma- vagy nyálmaradványokat, szőrt vagy hajszálat" — mondta Jorge Guillen, az egyik laboratórium igazgatója.

A teszt révén megállapítható, hogy a ,,mintákon" talált DNS az ,,ügyfélé" vagy esetleg valaki másé. Az eljárás négy-hat napig tart, és 200—500 dollárba (572—1430 lej) kerül Guillen szerint. Mexikóban a magáncélú DNS-tesztek készítését nem tiltja a törvény.

,,A hűtlenségi teszt iránt egyre nő az érdeklődés Mexikóban. Volt olyan, hogy egy nap alatt ötven megrendelést kaptam. Ez a legtöbb ember számára valami új dolog, és egyes megrendelők azt hiszik, hogy a hűtlenség a génekben van" ― tette hozzá az igazgató. Egy magánintézet által 2008-ban elvégzett közvélemény-kutatás szerint minden hatodik mexikói gyanakszik, hogy partnere hűtlen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-09: Magazin - x:

,,Macskalesológia”

Mit csinálnak a macskák, amikor magukra hagyják őket gazdáik? ― erre az izgalmas kérdésre keresték a választ az Egyesült Államokban. A megnyugtatóan megalapozott válaszhoz nem macskaleső emberek hadát bújtatták el lakásokban, hanem macskák nyakörvére szereltek fényképezőgépet, amelyek negyedóránként készítenek egy-egy felvételt. Csupán ötven macskát vontak be a kísérletbe.
2009-12-09: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Bútor rendelésre — B. Kovács András

Sepsiszentgyörgy egyik legforgalmasabb pontján, nagy kiterjedésű boltban, ahogy mondani szokás: az Isten által is bútorüzletnek teremtette helyen található a Zala Kft. kereskedése, melyről magam sokáig azt hittem, külföldi székhelyű az őt ellátó cég. Nos, szó sincs róla, közülünk való az egyik tulajdonos, a név a magyarországi kapcsolatra utal, de a ma itt eladásra kerülő bútorok nagyobbrészt itt is készülnek, a cég kilyéni, az országút mentén fekvő műhelyében. A sepsiszentgyörgyi társtulajdonos a Karacsi Ildikó—Kocsis Zoltán házaspár, akik ésszerű munkamegosztásban igazgatják a két részleget, előbbi az üzletet, utóbbi a gyártóegységet.