Nyugdíjba vonul a korelnök

2009. december 19., szombat, Magazin
Több mint hatvan év után vonul nyugdíjba Nagy-Britannia legrégebb szolgálatban lévő postamesternője. Anne Gillies röviddel a második világháború után kezdett dolgozni helyettes postahivatal-vezetőként a Skye nevű skót szigeten.

Akkoriban a posta még lovas kocsin közlekedett, virágkorát élte a távirat, a tojás pedig mindennapos küldeménynek számított. A postamesternő szerint az emberek régen gyakran küldtek postán csirkét Glasgow-ba. A még tollas szárnyas lábára csupán egy postai címkét kötöttek. A ma 84 éves Gillies számára azok voltak a legzsúfoltabb munkanapok, amikor a sziget lakói házasságot kötöttek. Ekkor ugyanis a lakosok elárasztották a postahivatalt, hogy táviraton küldjék el jókívánságaikat az ifjú párnak. Gillies, aki az évek során a számítógéppel is megbarátkozott, december végén pecsételi le az utolsó bélyeget, majd átadja az üzletet lányának. ,,Gillies asszony sok drasztikus változást megélt a postánál az elmúlt hatvan évben, de egy dolgot mindig szem előtt tartott: hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsa a vevőknek" — méltatta a nő munkáját Andy Bayfield, a skót posta igazgatója.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-19: Magazin - x:

Szerényebb az évi 365 karácsony

Szerényebb lesz annak a brit férfinak a karácsonya, aki évente 365-ször ― szökőévben 366-szor ― tartja meg az ünnepet.
2009-12-19: Magazin - x:

Zenés verslemezzel búcsúznak a Radnóti-évtől

Radnóti Miklós legismertebb verseiből és a szövegek ihlette zenékből állt össze a Radnóti Miklós 100. születésnapjára című lemez, amely a héten került a boltokba.