Kovács András Ferenc: Csillagcsengő

2009. december 24., csütörtök, Kiscimbora
Jégcsap csendül, jégcsap cseng —

csillagcsengő égen leng.

Jégcsap csücskén csüngő nesz —

csilló neszből csengés lesz.

Jégcsap csücskén fény csendül —

égen csüngő szél lendül...

Jégcsap csörren, csilló csend —

csokros csillagcsengő cseng.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-12-24: Kiscimbora - x:

Mentovics Éva: Mióta van csillag a karácsonyfák csúcsán?

Egyszer, réges-régen, egy teliholdas decemberi éjszakán, amikor milliónyi csillag ragyogott az égen, néhány egészen apró kis csillagocska pajkosan játszadozott az öreg Hold mellett.
Remekül érezték magukat. Huncutkodtak, viháncoltak, csintalankodtak. Addig-addig rosszalkodtak, amíg az egyik kis csillagot valamelyik társa véletlenül alaposan oldalba lökte.
2009-12-24: Múltidéző - x:

Krúdy Gyula: Az ügynök karácsonya

Egyszer egy öreg ügynök bácsi a kávéházba ment, és midőn kalapját és kabátját a fogasra felakasztotta, csodálkozva tapasztalta, hogy Hug Hugó úr prémes téli bundája, amely szokás szerint a fogason megelőzi az öreg ügynök bácsi télikabátját, nincsen a helyén. Sőt, sehol a kávéházban nem látható. Az öreg ügynök bácsi dörmögött valamit magában Hug Hugó úr hanyagságáról és pontatlanságáról, aki az esti ,,tártli" kártyázást ígyen késlelteti, és mérgesen ült le a márványasztalhoz.