Bocsánatkérő szolgálat

2009. december 29., kedd, Magazin

A kazahsztáni Pavlodarban bocsánatkérő szolgálat kezdte meg működését. Munkatársai elsősorban pszichológusok, és az a feladatuk, hogy segítsenek az embereknek helyrehozni a megromlott kapcsolatokat.

Ennek érdekében például bocsánatot kérnek a megbízó nevében a sértettől telefonon vagy akár személyesen is. Arra is van mód, hogy a szolgálathoz fordulóknak kidolgozzanak megfelelő szöveget vagy éppen forgatókönyvet, amelynek alapján maguk rendezhetik ügyeiket a lovagiasság szabályai szerint.

Hogy mit nyújt a bocsánatkérő szolgálat a megrendelőnek, az csakis az illető kívánságától és pénztárcájától függ, de a szolgáltatás egyáltalán nem olcsó. Már a legegyszerűbb megoldás is ― ha a szolgálat munkatársa telefonon hívja fel a sértett felet ― közel 440 lejnek megfelelő összegbe kerül.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-29: Magazin - x:

Beder Árpád (Mementó) — Kisgyörgy Zoltán

Jeles barátosi iskolamester volt. 120 évvel ezelőtt, 1889-ben született. A család egyik őse, Beder Gáspár 1617-ben nemesi levelet kapott Bethlen Gábortól. Írni és olvasni a falu iskolájában tanult, később a Sepsiszentgyörgyi Református Székely Mikó Kollé­gium, majd a Nagyenyedi Református Bethlen Kollégium tanulója. Utóbbi intézményben kántori oklevelet szerzett.
2009-12-29: Magazin - x:

Hétpecsétes titok

Az épülő Burdzs Dubaj
Hogy pontosan milyen magas is a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Dubaj (Burj Dubai), amelyet sajtóértesülés szerint január 4-én, a dubaji uralkodó hivatalba lépésének negyedik évfordulóján adnak át, hétpecsétes titok. Az építtető Emaar Properties egyelőre csak annyit enged tudni, hogy a ,,mintegy" 164 emeletes felhőkarcoló több mint 800 méter magas lesz, és a második helyre száműzi a világ eddig legmagasabb épületét, az 508 méter magas tajvani Taipei 101-et.