Szemétbe a rossz emlékkel!

2009. december 30., szerda, Magazin

Szeretne megszabadulni 2009 rossz emlékeitől? Tépje őket cafatokra — ajánlja egy újév napjára szervezett New York-i rendezvény. A Hál’ istennek megszabadultam tőle! elnevezésű esemény hétfő déltől egy órán át zajlik a Time Square-en.

A rendezvényre a Nagy Alma lakóin kívül a turistákat is szívesen elvárják, hiszen kinek ne lenne valami rossz emléke? A résztvevők maguk is végezhetnek könnyen elpusztítható rossz emlékeikkel: az örökre törölni szánt feljegyzéseket, fényképeket vagy munkahelyi felmondólevelet a helyszínen téphetik apró cafatokra. De rendelkezésre áll egy konténer és egy pörölykalapács is a szívósabb felejtenivalók megsemmisítésére.

Az eseményt harmadik éve megszervező Time Square Szövetség 250 dolláros (kb. 730 lej) pénzjutalommal díjazza a legkreatívabb rosszemlék-eltüntetést. Tavaly többen olyan feliratokat semmisítettek meg, mint a ,,kötvénypiac" vagy a ,,rák", de akadtak, akik a banki kimutatásaikat adták át az enyészetnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-30: Magazin - x:

Forogtak az apostolok

A három részből álló óra felső része az apostolok ,,háza"
Elromlott a hét végén a prágai óváros egyik fő nevezetessége, a városháza 15. századi csillagászati órája: az egyébként csak minden órában megjelenő apostolok egyfolytában körbe forogtak. A régi órát vasárnap estére sikerült megjavítani, addig is a szokatlan jelenség sok turistát és helyi lakost vonzott az Óvárosi térre.
2009-12-30: Magazin - x:

Több e-könyv, mint nyomtatott

Karácsony napján az Amazon internetes áruház első ízben adott el több könyvet digitalizált változatban, mint nyomtatott formában. ,,A Kindle (elektronikuskönyv-olvasó) az Amazon történetének legtöbb példányban eladott terméke lett, karácsony napján pedig a vevők több könyvet vásároltak a Kindle-hoz, mint papírra nyomtatott könyvet" — olvasható a cég közleményében. Az online áruház e-könyvkatalógusában 390 000, többségében angol nyelvű mű közül lehet válogatni. A digitalizált könyvek december 25-i sikere nem meglepő a megelőző hetekben eladott Kindle-ok nagy számát tekintve.