Több e-könyv, mint nyomtatott

2009. december 30., szerda, Magazin

Karácsony napján az Amazon internetes áruház első ízben adott el több könyvet digitalizált változatban, mint nyomtatott formában. ,,A Kindle (elektronikuskönyv-olvasó) az Amazon történetének legtöbb példányban eladott terméke lett, karácsony napján pedig a vevők több könyvet vásároltak a Kindle-hoz, mint papírra nyomtatott könyvet" — olvasható a cég közleményében. Az online áruház e-könyvkatalógusában 390 000, többségében angol nyelvű mű közül lehet válogatni. A digitalizált könyvek december 25-i sikere nem meglepő a megelőző hetekben eladott Kindle-ok nagy számát tekintve.

Az Amazon nem árulta el, hány darabot adott el az e-könyv-olvasóból, csak annyit közölt, hogy a november 15. és december 19. közötti időszakban ez volt a legkeresettebb termék az elektronikus cikkek kategóriájában, megelőzve az iPod touch érintőképernyős médiahordozót. Az internetes áruház szerint a világ 178 országából rendeltek tőle termékeket, a legforgalmasabb nap december 14. volt, amikor 9,5 millió megrendelés érkezett hozzá. Csak Németországban ezen a napon 1,7 millió terméket rendeltek tőle, vagyis másodpercenként húszat, 40 százalékkal többet, mint a tavalyi rekordnapon. Németországban az Amazontól rendelt karácsonyi ajándékok listáját a Harry Potter és a félvér herceg, illetve a Jégkorszak 3 — A Dinók hajnala című DVD vezette a november 1. és december 22. közötti időszakban. A megnövekedett kereslet kielégítésére az e-áruháznak több mint 5000 idénymunkást kellett felvennie karácsonyra Né­metországban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-30: Magazin - x:

Szemétbe a rossz emlékkel!

Szeretne megszabadulni 2009 rossz emlékeitől? Tépje őket cafatokra — ajánlja egy újév napjára szervezett New York-i rendezvény. A Hál’ istennek megszabadultam tőle! elnevezésű esemény hétfő déltől egy órán át zajlik a Time Square-en.
2009-12-30: Magazin - x:

A YouTube-ról Hollywoodba

Harmincmillió dolláros hollywoodi szerződést hozott egy uruguayi producer számára az a rövidfilm, amelyet a YouTube videomegosztó portálra töltött fel. A készülő hollywoodi filmet a Pókember révén is ismert Sam Raimi támogatja ― számolt be a BBC internetes oldala (http://news.bbc.co.uk/).