Nem volt elég jó a Led Zeppelin

2009. december 30., szerda, Magazin

A BBC brit közszolgálati adó ,,vájtfülü" producereinek annak idején nem volt elég jó a később mégis világhírűvé vált Led Zeppelin ― derült ki nyilvánosságra hozott archív dokumentumokból. A legendás rockegyüttes pályafutása kezdetén ,,nem meggyőzőnek" és ,,régimódinak" találtatott. A bandát 1969-ben meghallgató producer ezért nem is engedte adásba a Led Zeppelint.

Az együttesnek további meghallgatások után azonban csak sikerült az áttörés, a Stairway to Heaven és a hozzá hasonló slágerek pedig híressé tették őket. A Led Zeppelin 1980-as feloszlásáig több mint 300 millió lemezt adott el, és a mai napig minden idők egyik legjelentősebb rockbandájaként tartják őket számon.

A BBC producereinek azonban másokkal is akadtak gondjaik: David Bowie és a Marc Bolannal felálló T-Rex szintén nem volt elég meggyőző. Bowie-t 1965-ben egyenesen azzal utasították el, hogy nincs egyénisége.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-30: Magazin - x:

Másként csillog a kristálygömb

A New York-i Times Square-en csütörtökön éjfélkor aláereszkedő kristálygömb a korábbitól eltérően csillog majd új dizájnjának köszönhetően.
2009-12-30: Nyílttér - x:

Ritkán szólaltak fel érdekünkben (Terítéken Erdővidék képviselőinek tevékenysége) — Hecser László

Nagyajta — nehéz helyzetben
Az erdővidékiek nem sok hasznát látták a választókörzetükben megválasztott Albert Álmos szenátornak és Márton Árpád Francisc képviselőnek: érdekükben, vidékünk sajátos dolgairól, nehézségeiről alig szóltak a T. Ház előtt. Egyikük sem szólt arról, hogy Barót számos fejlesztési pályázatot nyert, ám sok esetben hiányzik az önrész, vagy az elkezdett beruházásokhoz nem folyósítják a megítélt pénzt, ezért le kell állítani. Hasonlóképpen nem került napirendre, hogy Erdővidéken még mindig érződik a bányászmúlt hatása, nagy a munkanélküliség, s egyre nehezebb, kilátástalanabb a megélhetés, s még az önkormányzatok is ― lásd Nagyajta esetét ― a csőd szélén állnak. A szenátus hivatalos, nagyon nehezen kezelhető honlapján kevés adatot leltünk Albert Álmos tevékenységéről, Márton Árpád működésének zöme az RMDSZ frakciójának vezetésével hozható kapcsolatba.