Másként csillog a kristálygömb

2009. december 30., szerda, Magazin

A New York-i Times Square-en csütörtökön éjfélkor aláereszkedő kristálygömb a korábbitól eltérően csillog majd új dizájnjának köszönhetően.

Az új évet üdvözlő visszaszámlálás közben leereszkedő hatalmas kristálygömb 2668 Waterford-kristály háromszögéből idén 288 másként szórja majd a fényeket. Az újonnan elhelyezett háromszögek egy önmagába záródó szalag, a kelta csomó mintáját adják ki. A forma az idei újévi ünnepség tematikáját, a bátorságot szimbolizálja. A tér fölött 120 méteres magasságban elhelyezett kristálygömb éjféli leereszkedésének látványos hagyománya 1907-ben kezdődött.

További újdonságként jelentették be vasárnap az esemény szervezői az iPhone új alkalmazását, amely lehetővé teszi, hogy a telefonkijelzőn megjelenő pezsgős kelyhekkel és koktélos poharakkal köszöntsék egymást az emberek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-30: Magazin - x:

A YouTube-ról Hollywoodba

Harmincmillió dolláros hollywoodi szerződést hozott egy uruguayi producer számára az a rövidfilm, amelyet a YouTube videomegosztó portálra töltött fel. A készülő hollywoodi filmet a Pókember révén is ismert Sam Raimi támogatja ― számolt be a BBC internetes oldala (http://news.bbc.co.uk/).
2009-12-30: Magazin - x:

Nem volt elég jó a Led Zeppelin

A BBC brit közszolgálati adó ,,vájtfülü" producereinek annak idején nem volt elég jó a később mégis világhírűvé vált Led Zeppelin ― derült ki nyilvánosságra hozott archív dokumentumokból. A legendás rockegyüttes pályafutása kezdetén ,,nem meggyőzőnek" és ,,régimódinak" találtatott. A bandát 1969-ben meghallgató producer ezért nem is engedte adásba a Led Zeppelint.