TélisportokA Világkupáért

2010. január 4., hétfő, Sport

Északi összetett. A németországi Oberhofban folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. A síugrást a finn Janne Ryynnänen nyerte meg az amerikai Spillane és honfitársa, az összetett világkupa tavalyi győztese, Anssi Koivuranta előtt. Az idei éllovas francia Lamy Chappuis csak a hatodik, míg a szombati győztes finn Hannu Manninen a tizenhetedik helyről vágott neki a tíz kilométeres sífutótávnak.

A rajt után a vezető hármas el tudott húzni a többiektől. A táv harmadánál viszont az amerikai Spillane robbantott, és több mint húsz másodperces előnyt harcolt ki a többiekkel szemben, akikhez viszont felzárkózott Lamy Chappuis. A táv kétharmadánál Spillane előnye már csaknem ötven másodperc volt. Az amerikai végül teljesen kiengedve is félperces előnnyel szerezte meg első világkupasikerét: Johnny Spillane (amerikai) 28:13,3 p, 2. Gottwaldow (osztrák) 28:44,1 p, 3. Kircheisen (német) 28:52,4 p. Az összetett állása: 1. Jason Lamy Chappuis (francia) 647 p., 2. Tino Edelmann (német) 462 p., 3. Felxi Gottwaldow (osztrák) 383 pont.

Alpesi sí. Horvátország fővárosában, Zágrábban női műlesiklófutamot rendeztek. A győzelmet a francia Sandrine Aubert szerezte meg parádés második futamának köszönhetően, megelőzve az első futamban győztes osztrák Kathrin Zettelt: 1. Sandrine Aubert (francia) 2:00,36 p, 2. Kathrin Zettel (osztrák) +0,43 mp, 3. Susanne Riesch (német) +0,74 mp. Az összetett állása: 1. Maria Riesch (német) 599 p., 2. Lindsay Vonn(amerikai) 594 p., 3. Kathrin Zettel (osztrák) 569 p. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-01-04: Sport - x:

Korcsolyaoktatás

A sepsiszentgyörgyi Királypingvinek HC mától korcsolyaoktatást indít a kis stadionbeli korcsolyapályán naponta 16.30—18 óra között.
2010-01-04: Sport - x:

Új időpont (Kosárlabda)

Az eredetileg meghirdetett időponttal ellentétben nem csütörtökön, hanem szerdán este hét órától kerül sor a Sepsi BC és a Zaragosa közötti Európa-kupabeli mérkőzésre. A találkozónak a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont.