KosárlabdaÚj időpont

2010. január 4., hétfő, Sport

Az eredetileg meghirdetett időponttal ellentétben nem csütörtökön, hanem szerdán este hét órától kerül sor a Sepsi BC és a Zaragosa közötti Európa-kupabeli mérkőzésre. A találkozónak a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont.

Mint ismeretes, a szentgyörgyiek harmadikként jutottak be a legjobb 32 együttes közé, vendégeik pedig három győzelemmel és egy vereséggel csoportjuk éllovasaként harcolták ki a tizenhatoddöntőbe való jutást. Csü­törtökön az Aradi ICIM-nek és a Târgoviştének is folytatódik a nemzetközi szereplése. Az aradi lányok a franciaországi USO Mondeville-t látják vendégül, a román bajnok pedig a szlovák Ruzomberok otthonába látogat el. (tibodi)

Demeter Hanna és Domokos Réka Svájcban

A svájci Teneróban nemzetközi tornán vesz részt az U15-ös román válogatott soraiban a KSE két játékosával, Demeter Hannával és Domokos Rékával. Az első mérkőzésén kikapott Belgiumtól, az eredmény: 69—84. Demeter Hanna 6 pontot szerzett. Következett Svájc U18-as válogatottja, mely 83—49-re győzte le válogatottunkat. Két vereség után jöhetett a győzelem: Románia—Svájc U16-os csapata 80—64. A román csapat legeredményesebb játékosai: Răileanu 24, Dumitrache 12, Demeter 12, Gherle 10 ponttal.

(Lénárt)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-01-04: Sport - x:

A Világkupáért (Télisportok)

Északi összetett. A németországi Oberhofban folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. A síugrást a finn Janne Ryynnänen nyerte meg az amerikai Spillane és honfitársa, az összetett világkupa tavalyi győztese, Anssi Koivuranta előtt. Az idei éllovas francia Lamy Chappuis csak a hatodik, míg a szombati győztes finn Hannu Manninen a tizenhetedik helyről vágott neki a tíz kilométeres sífutótávnak.
2010-01-04: Sport - x:

Itthon nem, de külföldön igen (Motokrossz) — Tibodi Ferenc

Tompa Krisztián
Ez a kijelentés Tompa Csabától, a sepsiszentgyörgyi Sugás Motorosklub frontemberétől származik, akinek fia, Krisztián idén a nemzetközi sorozatokra és a külföldi szereplésre fektet nagyobb hangsúlyt, a román motokrosszbajnokság futamain csak akkor vesz részt, ha éppen nem lesz más elfoglaltsága. Sajnos, annak ellenére, hogy országos szinten fellendülőben van a motokrossz, a sportág nagyon gyenge nemzeti bajnoksággal rendelkezik.