Óévbúcsúztató KézdivásárhelyenSzilveszteri utcabál — Iochom István

2010. január 4., hétfő, Közélet

A céhes város polgármesteri hivatala és önkormányzata első alkalommal szervezett szilveszteri utcabált a Gábor Áron téren. Az enyhe időjárásnak köszönhetően mintegy kétezren, zömében fiatalok gyűltek össze Kézdivásárhely főterén, hogy együtt búcsúztassák el a 2009-es évet és köszöntsék a 2010-es esztendőt. Kézdiszék településeiről, de távolabbi városokból is érkeztek vendégek, Zanzibár-rajongók.

A szilveszteri kabaré után a helybeli Silver Proof lépett színpadra. Az együttes 2008 végén alakult, tagjai fiatal középiskolások: Nagy Babos Rebeka (vokál), Katona Tamás (dobok), Szentes Zsombor (basszusgitár), Demeter Lilla (ritmus gitár/vokál) és Imre Júlia (szólógitár). Fellépésüket követően a Kezdje szerencsésen az új évet! jelszóval sorsolták ki a Székely Újság szilveszteri tombolájának díjait. A főnyeremény egy sült malac volt. (A 13-as szám ezúttal szerencsét hozott.)

Éjfél előtt másfél órával a Zanzibár együttes foglalta el a színpadot, és vette kezdetét a fergeteges hangulatú buli. Terecskei Rita, a ceglédi együttes énekese hamar a közönség szívébe lopta magát hangjával és dinamizmusával. Sorra csendültek fel az együttes közismert dalai. A tízéves Zanzibár eredeti felállásban Kézdivásárhelyen állt utoljára színpadra Nagy Gábor gitárossal, aki január elsején távozott a csapattól. Az év utolsó perceiben Rácz Károly polgármester osztotta meg újévi jókívánságait a város lakóival, majd a visszaszámolás után pezsgőbontás és színpompás tűzijáték következett. Ezt követően a rajongók örömére a Zanzibár ráadásként még két számot játszott el. Éjfél után két órával már teljesen üres volt a Gábor Áron tér, csak a rengeteg szemét és üres üveg emlékeztetett az első igazi hagományteremtő szándékkal szervezett szilveszteri utcabálra.

Kézdivásárhelyen az előző évekhez viszonyítva kevesebb vendéglőben került sor szilveszteri mulatságra, a Bujdosó és az Atrium vendéglőben, valamint a Vigadóban és a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ (GÁMOK) éttermében tartottak szervezett szilvesztert. A Vigadóban a Nők Egyesülete és a Maassluis Nyugdíjasklub tagsága, a GÁMOK éttermében pedig a felső-háromszéki pedagógusok köszöntötték együtt az új esztendőt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-01-04: Sport - x:

2010 világversenyei (Sportvilág)

JANUÁR
1―16. Dakar-rali, Argentína, Chile
9―10. gyorskorcsolya Eb, Norvégia
10―31. labdarúgó Afrika Kupa, Angola
2010-01-04: Közélet - x:

Esztendőforduló Kovásznán — Bodor János

Mivel az utcai szilveszterezés az utóbbi időben teret hódít, idén a kovásznai hatóságok is csatlakoztak az új szokásokhoz, így minegy kétezren köszöntötték az új évet a városközpontban.