Esztendőforduló Kovásznán — Bodor János

2010. január 4., hétfő, Közélet

Mivel az utcai szilveszterezés az utóbbi időben teret hódít, idén a kovásznai hatóságok is csatlakoztak az új szokásokhoz, így minegy kétezren köszöntötték az új évet a városközpontban.

Az ideiglenesen felállított színpadról helyi zenészek közismert slágerekkel szórakoztatták a téren szilveszterező közönséget. A szabadtéri mulatságra sokan kijöttek azok közül is, akik egyébként vendéglőben vagy otthon, családi körben ünnepelték az esztendőfordulót. Lőrincz Zsigmond polgármester és Thiesz János alpolgármester elmondta újévi jókívánságait, majd a közönség pezsgővel és negyedóráig tartó látványos tűzijátékkal köszöntötte az újesztendőt. Az utcai mulatság éjfél után két óráig tartott, a jó hangulathoz hozzájárult a szervezők által felkínált forralt bor is.

Az ünnepek alatt különösebb esemény a városban nem történt, még a szülészeten is csend volt, nem született egy csecsemő sem. A kovásznai városi kórházban mindössze huszonnyolc beteg töltötte a szilvesztert. A rendőrségnek sem akadt sok dolga.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-01-04: Közélet - x:

Szilveszteri utcabál (Óévbúcsúztató Kézdivásárhelyen) — Iochom István

A céhes város polgármesteri hivatala és önkormányzata első alkalommal szervezett szilveszteri utcabált a Gábor Áron téren. Az enyhe időjárásnak köszönhetően mintegy kétezren, zömében fiatalok gyűltek össze Kézdivásárhely főterén, hogy együtt búcsúztassák el a 2009-es évet és köszöntsék a 2010-es esztendőt. Kézdiszék településeiről, de távolabbi városokból is érkeztek vendégek, Zanzibár-rajongók.
2010-01-04: Közélet - x:

Szilveszter Sepsiszentgyörgyön

Szilveszterkor Sepsiszentgyörgy központjában is összegyűltek óévet búcsúztatni, újévet köszönteni, annak ellenére, hogy nem volt szervezett utcai rendezvény. A koccintók még egy tűzijátékot is megcsodálhattak.