Fiú az év első szülötte

2010. január 4., hétfő, Közélet

A megye első szülötte

A Bodza-vidéki Saramásból származó Mihaela Zărnescu harmadik gyermekeként született január 1-jén délelőtt 11 órakor a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház szülészetén a 3100 grammos Dragoş. A kisfiú császármetszéssel jött a világra, édesanya és gyermeke jól van. Őt követte 14.45-kor a 3800 grammos Vivien, este pedig egy kis Ábel született. Szombaton két, vasárnap délig pedig még egy kisfiú születését jegyezték a megyei kórházban.

Szintén ide hozták be azt az árapataki tizenkilenc éves lányt, aki otthon szülte meg kislányát. Az öt fiú és két lány, valamint anyukájuk egészségesek, többnyire a szoptatást is megkezdték, a napokban boldogan vihetik haza a kilences, illetve tízes osztályzattal minősített kisbabákat. Tavaly a megyei kórházban 1184 baba jött a világra.

(fekete)

Kézdiszék első szülötte

Felső-Háromszék első újszülöttje január 2-án reggel 7 órakor látta meg a napvilágot a kézdivásárhelyi kórház szülészeti osztályán. Kertész Ákosnak hívják, édesanyja a huszonöt éves kézdivásárhelyi Kertész Szende Szilvia. Az újszülött súlya 2,9 kg, testhossza 53 cm. Ákos a Kertész család első gyermeke. A kisfiút dr. Szabó Károly szülész-nőgyógyász szakorvos segítette világra. Aznap déli 12 óra után tíz perccel a kézdimartonfalvi huszonegy éves Héjja Csilla szült egészséges kisfiút. Balázs a család második gyermeke, aki 3,1 kg-mal és 53 cm-rel született. Tegnap délig Kézdivásárhelyen több szülést nem jegyeztek. (Iochom)

Baróton késik a gyermekáldás. Habár az új esztendőből már három nap eltelt, egyetlen csecsemő sem jött a világra a baróti kórház szülészeti osztályán. Hasonlóan csendes körülmények közt telt a rendfenntartók szolgálata is: a rendőrséget mindössze néhány családi viszály rendezéséhez hívták ki. A legsúlyosabb eset Felsőrákoson történt, ahol csendháborításért pénzbüntetést is kiróttak — tudtuk meg Constantin Macău városi rendőrparancsnoktól. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-01-04: Közélet - x:

Szilveszter Sepsiszentgyörgyön

Szilveszterkor Sepsiszentgyörgy központjában is összegyűltek óévet búcsúztatni, újévet köszönteni, annak ellenére, hogy nem volt szervezett utcai rendezvény. A koccintók még egy tűzijátékot is megcsodálhattak.
2010-01-04: Máról holnapra - x:

Búcsú a bivaly évétől — Bogdán László

2009-ben is folytatódott a 2008 őszén beálló pénzügyi világválság, amely a gazdasági fejlődés megtorpanásával, visszaesésével járt, inflációt és fokozódó munkanélküliséget eredményezett az egész világon. Nem váltak be a bivaly évében hatalomra lépő amerikai elnök, Obama személyéhez fűződő, kétségtelenül felpörgetett várakozások sem, noha az amerikai elnök ősszel nagy meglepetésre átvehette a Nobel-békedíjat.