Lassabban fejlődött a technika

2010. január 5., kedd, Magazin

Az iPod, a géntechnológia és a Twitter ellenére az amerikaiak legalább harmada úgy véli, a technika 2010-re nem fejlődött annyit, mint azt korábban remélni lehetett.

Noha azt senki sem várta, hogy a 21. század első évtizedében úgy fogunk élni, mint a Jetson család William Hanna és Joseph Barbera 60-as évekbeli rajzfilmsorozatában, a Zogby International több mint háromezer fős közvélemény-kutatása szerint az amerikai felnőtteket nemigen nyűgözte le az elmúlt évtized előrehaladása. ,,A legtöbben — 36 százalék — a 35—54 éves korosztályban elégedetlenek a jelenlegi technológiai fejlettséggel" — olvasható a Zogby tanulmányában.

A megkérdezettek 21 százaléka véli úgy, hogy ma magasabb fejlettségi szinten állunk, mint korábban gondolták volna, 37 százalékuk szerint éppen ott tartunk, ahol tartanunk kell. A hetvenen túli korosztály többsége szerint a technológia ma sokkal fejlettebb, mint azt valaha is elképzelték. A legfiatalabbak szerint ennek épp az ellenkezője igaz, a 18—30 éves ,,kibergeneráció" elvárásai szerint már sokkal előbbre kellene tartanunk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-05: Magazin - x:

Berlusconi, a dalszerző

Az olasz sajtó szerint Silvio Berlusconi, mihelyt felépül a közelmúltban elszenvedett merényletben szerzett sérüléseiből, azonnal munkához lát: szerelmes dalokból álló lemezt vesz fel.
2010-01-05: Magazin - x:

Teréz anya és Katharine Hepburn bélyegen

A Nobel-díjas Teréz anya és az Oscar-díjas Katharine Hepburn előtt is azzal tiszteleg az amerikai posta, hogy jövőre bélyegen örökíti meg arcképüket.